29 Март 2024петък08:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Черна дупка

/ брой: 120

автор:Юлия Кулинска

visibility 1293

Вече трети месец парламентът е черна дупка. В парламентарната зала царстват празнословието, пустодействието и нищоправенето... На пръстите на едната ръка се броят законопроектите, по които се дебатира. Но те се радват на депутатското внимание избирателно. На почит са само внесените от мнозинството инициативи. Тези на опозицията мухлясват по комисиите и потъват в черната дупка на нехаята.
Може би тежкият фалстарт на законодателната дейност на ГЕРБ, с който тръгна 44-то НС, го урочаса. Но така или иначе прътът, който управляващите сами вкараха в колелото на законотворчеството, продължава да стои там. Е, добре е, че все пак на "Дондуков" 1 се посъбудиха и внесоха някой и друг закон. И че поне депутатските заседания излязоха от спиралата на 20-те минути. Но липсата на достатъчно същинска работа продължава да виси със страшна сила върху управленската немощ на правителството.
А помните ли лелейните обещания какви велики дела ще сътворят, ако дойдат на власт!? Обещаваха на кило светло бъдеще, повишаване на пенсии и заплати, справяне с битовата престъпност, преборване на корупцията, реформи в съдебната система. И т.н., и т.н.
А помните ли как по време на предизборните обиколки из страната екипите на ГЕРБ бодряшки се хвалеха каква прекрасна управленска програма имат!? Как, ако спечелят изборите, ще завалят цветя и рози. И сега, когато думите трябваше да се облекат с дела, пясъчната кула на умопомрачителните им социални приоритети се срина... Щом седнаха на топлите столчета на властта, голата истина за лентяйството им лъсна. Предлагат се претоплени законопроекти и изостанали от предишния парламент докладчета.      
От опозицията няколко пъти изпращаха ясни сигнали към ГЕРБ и патриотите да заработят... Те пък ги приемат като че ли са от Космоса. И продължават да си бъркат в носа, гледайки в близката далечина. Та така и вчера... Никой от мнозинството не се стресна от предупреждението, че левицата напуска председателския съвет на парламента. Защото на социалистите им писна от двойни стандарти, от липсата на консенсус, от неуважение към политическия опонент. Защото вместо сблъсък на идеи, на политики, на грижа за хората опозицията среща стена от високомерие и неглижиране на усилията й...
Неслучайно от БСП скочиха срещу парламентарния шеф. Главчев май забрави, че преди по-малко от месец над главата му висеше угрозата да загуби поста си. Отново заради мудната работа на НС. И че му се размина с едва 5 гласа... Вместо да си вземе поука и да сръчка своите, той отново показа безсилие и нежелание да влезе в консенсусната роля на обединител. А когато дадената дума е нарушавана нееднократно, никой не ти вярва. Както е казал великият Абрахам Линкълн: "Може да лъжеш някои хора през цялото време или всички през повечето време, но не можеш да лъжеш всички през цялото време".
Ако властимащите не осъзнаят това, черната дупка на забравата ще ги погълне...


     
 


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ