Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Глас до дупка

Деси Велева

23. Юни 2017 , брой: 121   544   0Като не ти гласуват едно предложение, внеси го пак. Това мото прокарват общинските съветници от ГЕРБ в София. Единственият мотив то да не е реализирано нашироко досега, е, че мнозинството в Столичния общински съвет изключително рядко успява да обедини всички останали против себе си и така не получава почти никакви откази в зала. Е, и това се случи, и то по изключително важна тема - да се каже "да" или "не" на предложението на администрацията на Йорданка Фандъкова за удължаване на договора с частния оператор "Карат С" за обслужване на 14 автобусни линии в София за още две години.
Да, ама за ГЕРБ едно "не" не важи. Щом трябва да се обслужват нечии необщински интереси, ще се гласува до дупка, докато нужните гласове не възприемат правилното мнение. И те го направиха вчера, като приеха още месеци наред частния превозвач да получава общинска пара, въпреки заричането на кметството, че се върви към прехвърляне на услугата към общинското дружество.
 Нуждата от предприетата два пъти стъпка бе оправдана с възхвалата на обществения интерес. Едва ли имаше друго словосъчетание, което толкова често да бъде прославяно и да се лее от устите на гербаджиите. Но именно този обществен интерес бе грубо и показно погазен от управляващите и поддръжниците им с приетото решение. Те добре знаят как да изманипулират общественото мнение с въпрос като: "Какво искате - нови частни автобуси или стари общински бракми?" Но пропускат да съобщят на хората, че новото удължаване противоречи на закона, а частният оператор ще получи над 30 млн. лева, които могат да отидат за общинския. Не казват и защо общинските рейсове са бракми и кой е виновен да няма нови, които да поемат освободените от частната фирма линии. В такива случаи се говори за оставки и понасяне на отговорност. Но не и у нас. Тук се правят подаръци за милиони и се скриват милиони грешки.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"