Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Март 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

Фирма на "Софийски имоти" натрупала 226 000 лева загуби

Деси Велева

23. Юни 2017 , брой: 121   166   0Общинска фирма, която дава апартаменти под наем, е натрупала загуби от 226 000 лева през миналата година. Това е "Заводпроект", която е собственост на дъщерното дружество на "Софийски имоти" "Лабело". "Как е възможно да имаш апартаменти, а да натрупаш такива загуби, и в същото време да няма предложение за оздравителен план", попита вчера общинската съветничка от БСП Милка Христова. По време на сесията бяха обсъдени годишните отчети на общинските дружества и лечебни заведения. Христова настоя за спешни мерки и цитира данни, според които фирмата има едва 78 000 лева приходи за 2016 г., като 57 000 лева са отишли за заплати, а 35 000 лева - за външни услуги.
Христова съобщи, че загубите на лечебните заведения и медицински центрове са 2,5 млн. лева, а ДКЦ-тата са регистрирали неочаквано лоши резултати. Тя даде за пример ДКЦ "Свети Лука", който е натрупал 179 000 лева загуби, а сега се слива с ДКЦ ХVІІ. Това е резултат от лошото управление и престъпното поведение на счетоводителя, който 5 години не е внасял осигуровки на служителите, коментира Милка Христова. Тя настоя част от средствата, които се отделят за училищни сгради, да се пренасочат за поддържане най-вече на поликлиниките.
От отчетите на търговските дружества става ясно, че за 2016 г. печалбите им са 28 млн. лева, загубите - 45 млн. лева и те излизат на минус от 17 млн. лева. Ако продължаваме да вдигаме цената на билета, Центърът за градска мобилност ще регистрира още печалби, коментира Иван Таков от БСП положителните баланси на дружеството. 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"