26 Април 2024петък20:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фирма на "Софийски имоти" натрупала 226 000 лева загуби

/ брой: 121

автор:Деси Велева

visibility 49

Общинска фирма, която дава апартаменти под наем, е натрупала загуби от 226 000 лева през миналата година. Това е "Заводпроект", която е собственост на дъщерното дружество на "Софийски имоти" "Лабело". "Как е възможно да имаш апартаменти, а да натрупаш такива загуби, и в същото време да няма предложение за оздравителен план", попита вчера общинската съветничка от БСП Милка Христова. По време на сесията бяха обсъдени годишните отчети на общинските дружества и лечебни заведения. Христова настоя за спешни мерки и цитира данни, според които фирмата има едва 78 000 лева приходи за 2016 г., като 57 000 лева са отишли за заплати, а 35 000 лева - за външни услуги.
Христова съобщи, че загубите на лечебните заведения и медицински центрове са 2,5 млн. лева, а ДКЦ-тата са регистрирали неочаквано лоши резултати. Тя даде за пример ДКЦ "Свети Лука", който е натрупал 179 000 лева загуби, а сега се слива с ДКЦ ХVІІ. Това е резултат от лошото управление и престъпното поведение на счетоводителя, който 5 години не е внасял осигуровки на служителите, коментира Милка Христова. Тя настоя част от средствата, които се отделят за училищни сгради, да се пренасочат за поддържане най-вече на поликлиниките.
От отчетите на търговските дружества става ясно, че за 2016 г. печалбите им са 28 млн. лева, загубите - 45 млн. лева и те излизат на минус от 17 млн. лева. Ако продължаваме да вдигаме цената на билета, Центърът за градска мобилност ще регистрира още печалби, коментира Иван Таков от БСП положителните баланси на дружеството. 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ