28 Март 2024четвъртък19:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

САЩ знаели, че Дамаск не е използвал химически оръжия

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 4

Известният американски журналист и носител на "Пулицър" Сиймор Хърш публикува статия в германското издание "Ди Велт", в която твърди, че американското военно камандване и лично президентът Тръмп са били наясно, че атаката в сирийския град Хан Шейхун от април не е включвала използването на химически оръжия. 
Хърш е разговарял с високопоставени източници от американските разузнавателни служби, които са разкрили пред него, че данните, предоставени на президента Тръмп, ясно са показвали, че става дума за конвенционална атака. В прихванати разговори между сирийските военни обаче ставало дума за "специално оръжие" и именно това е било използвано от Белия дом като основа за обвиненията спрямо силите на Башар Асад. Източниците на Хърш твърдят, че САЩ са били наясно, че става дума за самонасочваща се ракета, предоставена от Русия на Сирия. "Когато си решил, че става дума за химическа атака, неизбежно ще решиш, че когато се говори за "специално оръжие", става дума за бомба със зарин", пише Хърш по повод твърденията на администрацията на Тръмп.
Хърш продължава, като описва как президентът е отказал да се съобрази с мнението на съветниците си. Самият удар срещу Сирия е описан като "тупане в гърдите - демонстрация на сила без особени поражения". Американският журналист описва също така реакциите на американските медии, като подчертава, че твърденията на Белия дом за химическа атака са били приети абсолютно безкритично от тях, а 39 от 100-те водещи печатни издания в страната са публикували хвалебствени статии за удара по сирийската военна база.
Източникът на Хърш твърди също, че антиправителствените сили вероятно вече планират следващата фалшива атака, а Тръмп няма да има избор и ще трябва отново да бомбардира Сирия, тъй като е "неспособен да признае грешката си".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ