18 Април 2024четвъртък22:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Взрив в Пакистан взе близо 150 жертви

Над 100 души пък бяха затрупани от свлачище в Китай

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 37

Най-малко 148 души, като броят им непрекъснато расте, са загинали при пожар в Пакистан. Цистерна с петрол се преобърнала на магистрала в град Бахавалпур (провинция Пенджаб). При катастрофата от превозното средство започнало да изтича гориво, в резултат на което се насъбрало множество от хора, които искали да си наточат безплатен бензин. Според информациите от мястото на събитието някои са пушели, което е най-вероятната причина за възпламеняването на товара на цистерната.
В огнения ад освен хората са пострадали и над 70 мотоциклета и коли. Местните медии съобщават, че телата на загиналите са толкова обгорели, че ще се наложат ДНК тестове, за да бъдат разпознати. Поне още 100 човека са получили изгаряния в различна степен. Те са откарани с военни хеликоптери до две местни болници. Медицинските лица предупреждават, че броят на жертвите вероятно ще нарасне още, той като състоянието на много от ранените е критично, а някои са с над 70% изгаряния по тялото.
Все още не е ясна точната причина за катастрофата. Според някои информации тя е превишена скорост, а агенция "Ройтерс" съобщава, че цистерната опитала да направи остър завой, преди водачът да изгуби контрол над нея.
Тежък инцидент сполетя и Китай. Силните дъждове в провинция Съчуан предизвикаха свлачище в село Синмо, намиращо се в югозападната част на Китай. Над 60 къщи са били унищожени от природната стихия. Досега китайските власти са потвърдили смъртта на 15 души, други около 100 човека се водят безследно изчезнали. В спасителната операция са участвали над 3200 човека и 150 машини. Единствените спасени до момента обаче са младо семейство и двумесечното им бебе. Въпреки че властите засега не се отказват да търсят още оцелели, шансовете да бъдат намерени такива намаляват непрекъснато.
Три милиона кубически метра са се стоварили върху селото, блокирани са също отсечка от 1,6 км магистрала, както и 2 км от коритото на преминаваща наблизо река. Според местните власти, това е най-тежкото природно бедствие в района след земетресението, ударило провинцията през 2008 г., отнемайки живота на над 90 000 души.



БГНЕС

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ