19 Април 2024петък22:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Депутатите от "Воля" се отказаха от имунитет

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 30

Всички членове на ПГ на "Воля" се отказват от депутатските си имунитети, съобщи депутатът Пламен Христов. ДУМА припомня, че главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за снемане имунитета на трима депутати от "Воля", сред които е отново и лидерът на партията Веселин Марешки. Другите двама са Кръстина Таскова и Пламен Христов. Варненската окръжна прокуратура ги разследва от края на 2014 г. и ги обвинява в изнудване.
Според обвинението от есента на 2012 г. до края на 2015 г. Марешки е заплашил седем собственици на аптеки с увреждане на имуществото им. Целта била да ги принуди да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на негови фирми. Ако те не били съгласни, той искал да прекратят търговската си дейност. В някои случаи опитал да принуди собствениците на аптеки да да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад.
Преди влизането си в НС Христов е бил генерален директор на "Фармнет" - основен доставчик на аптеки "Марешки". Той смята обвиненията за изнудване за неоснователни. Според прокуратурата планът за налагане на монопол Марешки осъществил чрез близките си контакти с тогавашния председател на Агенцията по лекарствата – Евелин Благоев. "Обикновено заплахата се изразява в това, че непосредствено до тях ще се отворят наказателни аптеки на Марешки – "Лидер" за Южна и "Супернова" за Северна България. Това не е обикновена конкуренция, а е с престъпни намерения", обясни преди дни говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ