20 Април 2024събота06:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 17

България с първи медал от Световното по таекуондо
Българското олимпийско таекуондо си осигури първи медал от Световно първенство. На шампионата в Муджу, Южна Корея, Владимир Далаклиев (68 кг) се класира за 1/2-финалите и така ще се окичи най-малко с бронз, което ще е исторически първи медал за България. В 1/4-финален мач той нокаутира сочения за сигурен финалист Джин Ю Уанг. Нашият нанесе невероятно тежък удар със скок с крак, след който китаецът беше изнесен с носилка. По пътя към медалите Далаклиев записа победи над норвежец, грък и мексиканец. Полуфиналите и финалът са днес. От федерацията ни се похвалиха, че Далаклиев почти си е осигурил участие на олимпийския турнир в Токио 2020, защото ще заеме високо място в ранглистата и ще си спести квалификациите.

Наш джудист с изключителен приз в Япония

Националът по джудо Даниел Дичев записа изключително силно представяне на един от най-авторитетните вътрешни турнири в родината на този спорт – Япония. Сливналията премина през конкуренцията, без да допусне нито едно поражение и заслужено получи титлата "Най-добър състезател" в турнира – отличие, което едва за трети път попада в ръцете на чужденец. Дичев вече се готви за участие на силния турнир в Будапеща през август.

Найден Найденов поема Нефтохимик
Найден Найденов е фаворит за нов треньор на волейболния ни шампион Нефтохимик. Бившият селекционер на националния тим изведе Марек до 4 поредни шампионски титли в периода 2012-2015 г. Той е силно желан за наставник от играещия спортен директор на бургазлии Теодор Салпаров. Всичко ще се изясни в следващите дни. Найденов ще замени Петър Дочев, който няма да получи нов договор. Вариант за наставник на "шейховете" е бил и Николай Желязков. Той обаче ще продължи да води румънския Аркада Галац, който пое в средата на миналия сезон. Нефтохимик ще играе в III кръг на квалификациите на Шампионската лига срещу германския Фридрихсхафен в края на октомври. Победителят ще влезе в групите, а загубилият отива да играе за Купата на CEV.БГНЕС


Женският баскетболен отбор на Испания триумфира с европейската титла след като разгроми със 71:55 Франция на финала в Прага

Снимка БГНЕС
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ