19 Април 2024петък21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

КАС отряза ЦСКА-Сф

Дунав се оказа страна по делото, "червените" обвиниха УЕФА, които им объркали плановете

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 14

Спортният съд (КАС) окончателно отряза ЦСКА-Сф да играе в Лига Европа. "Червените" бяха завели дело срещу УЕФА и решението им да не ги допусне до Лига Европа, като на тяхното място в жребия попадна Дунав. От "Българска армия" обаче обявиха вчера, че в Лозана не са отсъдили в тяхна полза, но те ще продължават да се борят.
"КАС отказа да наложи предварителни обезпечителни мерки по заведеното от страна на ПФК ЦСКА дело срещу УЕФА. По този начин КАС отказа да издаде заповед за незабавно връщане на ЦСКА в Лига Европа. Юридическият екип очаква да получи утре (б.р. - днес) мотивите за решението, след което ще информираме подробно за следващите мерки, които ще предприеме клубът в защита на своите интереси", съобщиха от ЦСКА-Сф.
Часове преди това от Дунав признаха, че са страна по делото и са били поканени в Лозана, но са отказали. "Драконите" заеха мястото на столичния тим в турнира миналия понеделник 15 мин. преди тегленето на жребия. Те получиха покана за I предварителен кръг на Лига Европа, след като са използвали услугите на адвокатска кантора "СИЛА", в която работи специалистът по спортно право Георги Градев.
"Свършили сме каквото трябва, за да защитим интересите на Дунав, без да намесваме и коментираме друг клуб или БФС. Готвим се за мачовете ни с Иртиш (с треньор Димитър Димитров-Херо)", заяви изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. Първата среща е в Казахстан в четвъртък. Отборът заминава с автобус за Истанбул днес сутринта. Оттам през Астана лети за Павлодар. Общо пътят на русенци ще е около 25 часа.
Треньорът на ЦСКА-Сф Стамен Белчев пък призна, че УЕФА им е нарушил подготовката. "Червените" са започнали по-рано, защото не са предполагали, че няма да бъдат допуснати до Лига Европа. Заради скандалите досега в Борисовата градина привлякоха само бразилеца Енрике, а останалите, с които са преговаряли, отказват да подпишат именно заради недопускането до Европа.
"Програмата я правихме с идеята да участваме в евротурнирите. Затова отидохме и толкова рано в Австрия. Надявам се да държим добро ниво до началото на първенството, както и през цялата кампания.
Доволен съм от лагера в Австрия. Резултатите са добри, но те не ме интересуват толкова на този етап. Интересува ме играта и да има единомислие по време на самите мачове. Стъпили сме здраво на земята. Знаем, че имаме да изчистваме още много елементи до началото на първенството, и се надявам да го направим. Знам възможностите на почти всички. ЦСКА трябва да има 22 титуляри и всеки от тях трябва да бъде готов да помага на отбора. Имаме нужда от добри играчи на всеки пост", каза пред клубния сайт Белчев.
"Много кофти се получи - да ни извадят 15 минути преди жребия. Ние обаче нямаме избор, вдигаме главите и продължаваме да се борим. Титлата е достатъчна мотивация за всички", обяви при завръщането от Австрия нападателят Кирил Десподов.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ