19 Април 2024петък22:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прости номера

/ брой: 123

автор:Георги Георгиев

visibility 1598

Цялата антипрезидентска истерия, която сега виждате как блика от средите на ГЕРБ, почива върху два кита. Два прости кита като за прости хора, които въртят прости номера.
Първият кит е вътрешен. Това е нараненото им его от загубата на изборите за държавен глава. Румен Радев нанесе на "тирана" (то пък един тиран) такава люта рана, която никога няма да зарасне. За главния "Аз" на ГЕРБ егото е всичко. Без него все едно е без гащи. И сега сигурно още чувства, че са му съдрани панталоните. Това не се прощава лесно.
Вторият кит е международен. Вижте как външната министърка Екатерина Захариева се изпусна, че въпросът за новите изтребители за ВВС не бил просто технически или комерсиален, а "тук става въпрос за геополитика и за други неща". За какви "други неща", освен да бъдат обслужени щенията на основния ни геополитически партньор - САЩ, може да става дума? Няма смисъл да гадаем. Ако Захариева е избрала иносказателен тон да си общува с хората, проблемът си е на хората. Защото тя май няма други проблеми, освен да влиза в безсмислени от гледна точка на държавния интерес битки с държавния глава.
Обществена тайна е, че бившият й началник Росен Плевнелиев, както и останалите от ГЕРБ, искаха да вкарат на въоръжение във ВВС 30-годишните американски изтребители Ф-16, които са толкова стари, колкото и трамваите, които Йорданка Фандъкова пусна наскоро по софийските улици. Кметицата дори е по за уважение, защото й харизаха мотрисите, а онези синковци и щерки, бяха готови да ни накарат да плащаме за изтребители, които са и морално, и физически остарели.
Решението на комисията по избора на бъдещ изтребител е най-доброто за българските ВВС. Няма как втора или пък трета ръка машина да е по-добра от новата. То не е добро само в едно. Самолетите не са американски. Това е причината Цветан Цветанов с молитвените закуски, Бойко Борисов с трите спрени руски проекта, а скоро и Плевнeлиев сигурно ще се обади, да подскачат като ощипани. Не им е лесно с началниците им, да знаете.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ