Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Прости номера

Георги Георгиев

27. Юни 2017 , брой: 123   716   0Цялата антипрезидентска истерия, която сега виждате как блика от средите на ГЕРБ, почива върху два кита. Два прости кита като за прости хора, които въртят прости номера.
Първият кит е вътрешен. Това е нараненото им его от загубата на изборите за държавен глава. Румен Радев нанесе на "тирана" (то пък един тиран) такава люта рана, която никога няма да зарасне. За главния "Аз" на ГЕРБ егото е всичко. Без него все едно е без гащи. И сега сигурно още чувства, че са му съдрани панталоните. Това не се прощава лесно.
Вторият кит е международен. Вижте как външната министърка Екатерина Захариева се изпусна, че въпросът за новите изтребители за ВВС не бил просто технически или комерсиален, а "тук става въпрос за геополитика и за други неща". За какви "други неща", освен да бъдат обслужени щенията на основния ни геополитически партньор - САЩ, може да става дума? Няма смисъл да гадаем. Ако Захариева е избрала иносказателен тон да си общува с хората, проблемът си е на хората. Защото тя май няма други проблеми, освен да влиза в безсмислени от гледна точка на държавния интерес битки с държавния глава.
Обществена тайна е, че бившият й началник Росен Плевнелиев, както и останалите от ГЕРБ, искаха да вкарат на въоръжение във ВВС 30-годишните американски изтребители Ф-16, които са толкова стари, колкото и трамваите, които Йорданка Фандъкова пусна наскоро по софийските улици. Кметицата дори е по за уважение, защото й харизаха мотрисите, а онези синковци и щерки, бяха готови да ни накарат да плащаме за изтребители, които са и морално, и физически остарели.
Решението на комисията по избора на бъдещ изтребител е най-доброто за българските ВВС. Няма как втора или пък трета ръка машина да е по-добра от новата. То не е добро само в едно. Самолетите не са американски. Това е причината Цветан Цветанов с молитвените закуски, Бойко Борисов с трите спрени руски проекта, а скоро и Плевнeлиев сигурно ще се обади, да подскачат като ощипани. Не им е лесно с началниците им, да знаете.
 

 

 

Коментари

  • 25. Септември 2017 187
    528
    0

    Тенденциозната и целенасочена кампания на ГЕРБ по дискредитиране на президента Радев продължава. След истеричните изяви на един от дежурните поплювковци Антон Тодоров преди дни, който недвусмислено си призна, че е сред тройката "стражи", които биват активирани за подобни акции, вчера в общия хор на лайнометите се включи и Росен Плевнелиев. Човечецът, който по някакво недоразумение в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"