25 Април 2024четвъртък13:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Депутат призова за оставка кмета на Алфатар

Янка Господинова e назначила дъщеря си в общината, феодализирала е общината, възмущава се Стоян Мирчев

/ брой: 123

автор:Павлета Давидова

visibility 2324

За оставката на кмета на община Алфатар Янка Господинова настоява депутатът от "БСП за България" Стоян Мирчев. Още преди две седмици народният представител алармира за нередности в дейността на кметицата. Мирчев е внесъл и сигнал в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ).
Едно от най-скандалните решения на Господинова е да назначи дъщеря си като технически сътрудник в общината със заплата от 700 лева. Всички други нейни прегрешения могат да се потулят, но това назначение противоречи на два закона, коментира за ДУМА Мирчев. Той уточни, че след като оповестил за нарушението, служителите от общински структури, включително и директори на детски градини, били активизирани да хвалят кметицата. "Никой обаче не ме опроверга за назначението. Трета седмица ГЕРБ, чийто кадър е Господинова, мълчат. Опитват се да потушат скандала с мълчание", смята Мирчев. Днес се очаква депутатът на ГЕРБ от Силистренско Алтимир Адамов да даде пресконференция, но проблемите с кмета на Алфатар отново не са на дневен ред.
Дъщерята на Господинова е назначена в общината още на 31 май, веднага след завършване на училище. Мирчев уточни, че момичето се е сдобило с работа още преди да получи диплома за средно образование. По думите му договорът бил до септември, когато се предполага, че тя ще стане студентка. Чрез използване на държавния ресурс й се осигурява работа за периода между училище и университета, това е грубо нарушение на закона и е конфликт на интереси от страна на кмета на Алфатар, подчерта народният представител от БСП.
"Ако наистина е имало такъв договор и ако се установи нарушение, ще сезирам прокуратурата, вече има и нови сигнали срещу Господинова. Мисля, че единственият правилен ход на ГЕРБ е да си отзоват кметицата и да се насрочат извънредни избори в община Алфатар", категоричен е Мирчев. Той научил, че местни са изпратили сигнал и до премиера Бойко Борисов, в който изброяват нарушенията на гербаджийската кметица и настояват да я изтегли от поста. Говорим за феодализиране на една община и разпореждане с общинската и държавната собственост все едно е бащиния, възмути се депутатът.
До Мирчев са постъпили и сигнали, че кметът контролира и тормози местните жители. "Общинската администрация е превърната в нещо като хотел с доста странен вкус - бели дивани с розови възглавнички, камъчета, вази с изкуствени цветя и какво ли още не. От 31 служители досега са уволнени 18, които са нарочени от кметицата, че не са от ГЕРБ. Господинова нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация, като отказва да предостави какъвто и да е отчет за дейността си, няма и приемни дни", разказа Мирчев. Не е пусната обществена поръчка за обществения транспорт, а безплатен топъл обяд има само за хора, избрани по непрозрачен начин, твърди депутатът.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ