18 Април 2024четвъртък14:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов се оправда с "Белене" за ниските полицейски заплати

Чрез обществена поръчка вътрешният министър Валентин Радев щял да анализира кого да уволнява

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 32

Исканите от синдикатите в МВР увеличения на заплатите няма да бъдат удовлетворени, стана ясно след националното съвещание на ръководството на МВР, на което присъства и премиерът Бойко Борисов. "Миналата година, скъпи мои, благодарение на това безумие АЕЦ "Белене", вместо да ви дам за униформи и заплати, за Москва заминаха 1,3 млрд. живи лева. Ако не бях дошъл аз, да спра безумието на Драго Стойнев, да проуча реактор за "Козлодуй" за още 10 млрд. лв., с кой щяхте да си говорите", прехвърли вината премиерът. Явно сме призвани като правителство само да събираме пари и да разплащаме за чуждите грехове, коментира той, забравяйки, че ГЕРБ управлява близо десетилетие. "Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3,6 млрд. живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат вина. Искам да повиша и вашите заплати, искам на военните да повиша, само че ме задължиха да купувам "Грипени"-и на последното заседание на МС, 800 млн. лв. за фрегати", продължи да се жали Борисов.
Премиерът видя и възможности за съкращения в различни дирекции на МВР. Всеки министър, който дойде при вас, така го облъчвате мигновено, така затъва, че почва и казва, че са необходими тези хора, продължи с обвиненията Борисов. "Ако е казал Господ, догодина ще започнем да мислим за армията. 700 души в електронноизчислителен център, какво толкова изчисляват? За границата да се стегнем и да покажем на гражданите, че ценим времето им. Те ще ви обичат повече. Сега те започват да псуват от гишето и стигат до мен. Казал съм и министрите да стоят на опашка", заяви премиерът.
"Готови са зимните униформи. Трябва веднага да се поправим. Имаш 10 млн. лв., незабавно ги раздай, стига законът да позволява, за летни униформи", нареди на вътрешния министър Борисов. "Незабавно да им се изплатят парите, но не защото синдикатите са казали, Господ ми е свидетел, че първата ми работа беше да кажа, че искам да ги облека, да ги приготвим и правителството да покаже отношение към полицаите. Вие се мотахте, за да може сега синдикатите да кажат, че под натиск се е направило. Месец и половина се занимавам с това", оплака се той. Борисов се закани, че ще облече министрите със зимни униформи и ще ги изкара на улицата и нареди парите да отидат за "лека дреха, къс ръкав". "Милиарди изплатихме, не искам за 10-15 млн. лв. въобще да става дума. Ако не стигнат 10 млн. лв., 15 млн. лв. ще им дадем. Колкото трябва, ще им дадем. Тук имат основание. Пари има и всичко има, избутайте ги бързо", разпореди се с бюджета Борисов. Той призова вътрешния министър Валентин Радев да покани синдикатите на среща.
Ще се срещна с тях, въпреки че се срещам постоянно с тях чрез моя зам.-министър - г-н Балабанов, той е председател на Съвета за социално партньорство", съобщи Радев. Според него, ако се срещнел със синдикатите и не постигнели съгласие, те щели да искат срещи с финансовия министър и с премиера. "Аз отговарям за цялото министерство - най-големият синдикат съм аз. Отговарям за останалата половина, които не са синдикалисти - 26 000. 26 000 имат синдикати, другите нямат. Как си представяте, че ще отида да говоря с тях и те ще ми поставят условия! Не искам условия, искам истина, аргументи, и ги помолих за това. Вместо да ми дадат аргументи, тръгнаха да говорят по телевизията", оплака се министърът от медийните изяви на синдикатите.
Радев заяви, че ще работи за увеличение на заплатите на служителите в МВР, но според него това няма да стане преди приемането на новия държавен бюджет. Държавата освен полицаи има и учители, и други групи, заинати се той. За евентуални съкращения в администрацията на МВР трябвало да се огледа от външни хора. Радев ще даде това на учени, които да направят анализ с обществена поръчка.


Борисов внезапно намери пари за летни униформи на полицаите

снимка Емилия Костадинова

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 154

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 152

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ