19 Април 2024петък20:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пей, сърце - пей, МВР

/ брой: 123

автор:Ина Михайлова

visibility 3531

Искате по-високи заплати? Основателно, но невъзможно. Искате повече сигурност? Основателно, но невъзможно! Такава е ситуацията в МВР. Трудно я схванахме, предадена "на живо" от Генерала от националното съвещание на МВР. Звучи несериозно за сериозни неща да се говори банално, граничещо с просташката наглост. И през фейсбук. То оттам държавата се управлява, та МВР ли? Тоз човек, дето ръси премъдрости за полицаи във всяко село, опашки в КАТ, бензин в патрулките, нито литър гориво контрабанда и пр., все едно от Марс пада. Не беше ли два пъти, а сега трети, министър-председател на държавата ни?
Бойко Борисов вчера за пореден път обясни на "матряла", че парите за заплати (сега на полицаи и военни) отишли в "Белене" и американските ТЕЦ-ове. Що не рече, че част от тях потънаха в златната ограда по границата? Като беше на власт Той - Спестовникът, що не задели пари за полицаите от излишъците, които казваше, че трупа? Или от задържаната контрабанда? Що не резна малко от 16-милиардните дългове, дето ГЕРБ взеха и не разбрахме къде потънаха?
Ще речете: не е същото. Къде-къде по-пасва на натюрела на можача да е Спасител. Да вдигне ръка и да щипне едни 15 млн. лв. - за униформи.
Голи били полицаите, нямали дрехи. Преди десетина дни министърът на вътрешните работи Валентин Радев рече, че складовете били пълни и хората много добре знаели. Има или няма униформи? Ще ги дават ли тези 15 милиона и за какво? Или само ще театралничат? Пред протестиращите като за начало.
Има или няма гориво за патрулките? Той не искал да чува за лимити. Значи - газ до дупка и бегом по селата. Идеята "полицай във всяко село" ще я избистрят по-късно по-малките началници. На по-задните страници на вестниците ще обяснят как не е точно така, както сме чули. Сега за Бащицата са първите страници. А това е най-важното.
Както и опашките в КАТ. В тях е гвоздейчето. Няма опашки - "Пей, сърце - пей, МВР". Да не помислите, че проблемът е в битите и ограбвани хора по селата, в малтретираните възрастни и в стотиците неразкрити престъпления? Не в това е драмата. А в опашчиците и документчетата, които много, ама много изнервяли хората.   
Арогантно е преди време Валентин Радев да обясни публично защо заплатите на полицаите трябва да се повишат, а сега да иска аргументи от подчинените си. Нали това "работи" - министърът вижда проблемите и чертае визия за решаването им. Ако може! Всъщност, в МВР са видели всичко по времето на Борисов. Румяна Бъчварова реформира системата до сбиротак от служби, които не знаят какво и как правят. Преди това Цветан Цветанов превърна едно от първите шест министерства в България, създадено преди 138 години, в подчинена нему и партийните му цели служба за подслушване, рекет и политически тормоз.
И Бойко Борисов, и Валентин Радев знаят, че аргументите са на страната на полицаите. И са основателни. Вони отгоре. От неможенето. Затова пак ще има промени и съкращения. Разбиха системата, сега ще я обезкървят. Не ги слушайте, че говорят за приходи от контрабанда и за проверки по бензиностанциите, за камери по пътищата и за опашки в КАТ. "Живи" пари и живи хора, които да се грижат за нашата сигурност, няма да има.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ