20 Април 2024събота18:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Победа и загуба за българките на "Уимбълдън"

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 46

Победа и загуба записаха българките в I кръг на квалификациите в "Уимбълдън". Елица Костова (№151 в света) отнесе набързо Фанжоу Лиу (Кит, №133) с 6:4, 6:1. Втората ни ракета затвори срещата срещу поставената под №14 в пресявките само за 53 мин. Това беше и първият приключил за деня двубой. Първият сет беше равностоен и решен от един пробив, дело на Костова за 5:4. След това българката затвори сета с гейм на нула. През втората част родената в Кърджали тенисистка осъществи 3 брейка и така се поздрави с крайния успех. Във II кръг тя очаква Ирина Фалкони (САЩ, №246), която победи Тара Муур (Вбр, №216) със 7:5 6:4.
Изабелла Шиникова (№206) обаче загуби от Катинка фон Дайхман (Лихт, №181) с 1:6, 4:6, като се съпротивлява само 59 мин. Четвъртата ни ракета допусна общо 4 пробива - 1 в първия и 3 във втория сет и безславно напусна турнира. Мачовете от квалификациите тази година не се играят на тревните кортове на "Ол Ингланд клуб", а в Роухемптън, югозападен Лондон. Заради дъжда срещата на Виктория Томова (№161) с Луксика Кумхум (Тайл, №169) бе прекъсната при 0:6, 3:4 в полза на азиатката.
Заради обилния дъжд на Острова вчера цял следобед Цветана Пиронкова (№149) не успя да излезе срещу Моника Никулеску (Рум, №51) в мач от II кръг на надпреварата в Ийстбърн. Мачовете там трябваха да започнат след 18.00 часа наше време.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ