25 Април 2024четвъртък16:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разговори

Георги Иванов-Гонзо:

Взехме най-добрите български футболисти

Черно море ще доминира през новия сезон, убеден е треньорът на варненци

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 649

Георги Иванов-Гонзо е роден на 2 юли 1976 г. в Пловдив. Юноша е на местния Локомотив, но голяма част от кариерата му минава в Левски, за който има 181 мача и 105 гола в "А" група в три престоя. С екипа на "сините" има 6 шампионски титли и 4 Купи на България. Избиран е за Футболист на България в две поредни години - 2000 и 2001 г. Треньорската му кариера започва именно от "Герена" през 2010 г., а в момента за втори път е начело на Черно море. Пред клубния сайт на "моряците" Гонзо говори за селекцията, новите попълнения, младите футболисти и новия сезон в Първа лига.

- Г-н Иванов, продължава подготовката на отбора в Банско. Как върви тренировъчният процес в зимния ни курорт?
- Всичко върви по план. Смятам, че футболистите, които привлякохме, са в добро състояние. Тренировъчната база е добра, терените са на ниво и противниците ни в контролите са подходящи за това, което ни трябва.
- Оптимист ли сте, че Черно море ще влезе максимално подготвен в първенството? Трудно е да се направи нов отбор за месец...
- Отборът ще бъде готов. Предвид, че имаме 8 нови футболисти, ще бъде малко по-трудно да придобием синхрона в играта. С повечето играчи обаче съм работил и те знаят моите изисквания.
- Мариян Огнянов почти не игра през пролетта, дали ще е готов за старта на сезона?
- Винаги съм харесвал Огнянов като играч. Последната ми година като футболист в Левски играхме заедно. Отличен състезател и добър човек. Той, Орлин Старокин и Георги Божилов са хора, с които Черно море ще има солидна халфова линия, а това ще даде стабилност на целия отбор. Подбирах играчите според стила, който искам да играе Черно море. Исках да съберем най-добрите българи в състава и смятам, че го направихме. Още два месеца, преди да привърши първенството сме подписали предварителни договори с тези футболисти, защото имат потенциал.
- Ще има ли Емил Михайлов реален конкурент на вратата?
- Водихме преговори с двама вратари – чех и вторият вратар на националния отбор на Уелс. Не се получиха нещата. За тези, които в момента имаме като предложения от менажери, не убеждават, че ще ни свършат работа. Но и да не намерим, Михайлов ще се справи.
- Остава ли твърдо националът Александър Цветков?
- На този етап - да. Сашо имаше предложение от Левски. Двата клуба изобщо не започнаха преговори предвид това, че самият футболист не искаше да отиде при "сините", а предпочете да остане в Черно море. В момента го броя за футболист на Черно море и ако остане, аз ще бъда щастлив, защото това е играчът, който в последната година показа най-голямо израстване в България.
- Предвид напредналата футболна възраст и новите хора в средата на терена капитанът Георги Илиев ще става ли част от ротациите в състава през предстоящия сезон?
- Разбира се. Имаме седем добри халфа. От тях могат да играят петима. Всеки от тях ще се бори за титулярно място. Конкуренцията е полезна за един отбор. Имам група от 20 футболисти и на никого не гледам годините.
- Има доста млади футболисти, които водят подготовка с първия тим. Как се справят те?
- Младите се справят добре, но Мартин Костадинов и Ертан Томбак са футболистите, които бих отличил. Заради тяхното трудолюбие, желание и мотивация. Всички останали трябва да следват техния път. Когато си мотивиран и се бориш, няма как да не постигнеш това, което искаш.
- Черно море изигра две контроли до момента - с Левски (1:0) и Берое (2:2). Как ви се стори отборът?
- Проверките бяха доста добри. Доминирахме и в двата мача и показахме добри неща. Черно море да бъде доминантен отбор - това е стилът, който ще налагаме. Не искам да сме тим, който само се защитава и изнася топката с 60-метрови пасове. Искам да имаме контрол над топката, тя да минава през всички футболисти и да бъдем разнообразни в играта.
- През по-голямата част от миналия сезон Черно море бе в играта за топ 4 и Европа, но рухна в плейофите, защо се случи така?
- По принцип всички първенства са тежки. Това са 36 мача, в които трябва да държиш постоянно ниво. Това не са 3-4 или 5 двубоя. В отбора имахме 5-6 футболисти, които бяха на години. Ако е един човек, отборът ще го "носи". Но когато са 5-6, вече става много трудно. Така се получи в плейофите. До преди това показвахме добри неща в мачовете. За голямо мое съжаление, в последните 10 мача бяхме пълно разочарование предвид това, че самите футболисти бяха изхабени. Може някой да се обиди сега, но това е самата истина. Още миналия сезон трябваше да бъде направено това освежаване на кръвта. И ако сега не бяхме го направили, това, което ни се случи през последния месец и половина, щеше да се повтори и през новото първенство. Убеден съм на хиляда процента. Но изпитвам уважение към всички, които си тръгнаха.
- Появиха се изказвания на легенди на Черно море, които ви критикуваха заради чистката...
- Не смятам да им отговарям. Всяко нещо си има край. Смешно и жалко е, че има хора, които го коментират. Мога да им отговоря за всяко нещо, но не мисля, че някой има нужда от това. Аз говоря с факти и не правя нещата, за да се харесам на някакви хора. Аз съм старши треньор и от мен се искат резултати, а не да отговарям на някого.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 348

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 277

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ