20 Април 2024събота17:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 37

Книжовна премиера в СБЖ
Клубът за литература, изкуство и наука ЛИН при СБЖ организира премиера на новата стихосбирка на Стоянка Митева-Балева "Българинът не е печална участ" на 29 юни от 17 ч. в салона на ІІІ етаж на Съюза на българските журналисти, ул. "Граф Игнатиев" 4. За книгата и за авторката ще говорят поетът Атанас Звездинов и Иван Вълов. Водеща ще бъде Весела Джерекарова.


Ал. Поплилов, "Освободителите"
Изложбата "Не/Познати" от Златния фонд на колекцията на Обединена българска банка гостува в Плевен. В годината, в която се навършват 140 години от Освобождението на града, ОББ показва живописни платна, възпяващи подвига на Плевенската епопея, наред с другите творби от ценната си сбирка. Емблематичните за родното изобразително изкуство произведения са подредени в ХГ "Илия Бешков" до 8 юли. Изложбата се реализира по повод 25 години ОББ. Цялата колекция се състои от 225 творби, разделени в три фонда - златен, сребърен и бронзов. Всички произведения са били част от интериора на различни клонове на банката


Фотоизложба в градина "Кристал"
Изложба на открито с най-добрите фотографии от международния конкурс "Човекът между днес и утре" ще бъде представена на 29 юни от 19 ч. в градина "Кристал" в София. Победителка в него стана фотографката Ивелина Иванова-Берова. Конкурсът, организиран от фондация "СМАРТ", покани професионалисти и любители от България и Швейцария да изпратят своите най-добри фотоинтерпретации на тема "Устойчивост на околната среда". В изложбата, която за първи път ще бъде показана на открито в София, са събрани най-добрите от над 200 фотографии, взели участие в конкурса. Останалите автори с включени в изложбата произведения са Мирела Партинова, Александър Иванов, Радила Радилова, Светлозар Стоянов, Славян Костов, Костадин Маринов, Вячеслав Стоянов, Генади Дочев, Иван Панкев, Иван Миладинов, Ладислав Цветков, Младен Миланов, Вера Недялкова, Галина Василева, Елица Велкова, Емил Рашковски, Илияна Шишкова и Карина Вутова. По време на откриването Ивелина Иванова-Берова ще получи голямата награда - фотокнига с нейните фотографии, от Стоян Ненов, единствения български фотограф с награда "Пулицър" и председател на журито на конкурса. Изложбата ще може да бъде видяна до 11 юли.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ