26 Април 2024петък11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ралица Бежан включва Александър Воронов в "Незабравимите"

Предстои да излезе албум със старите градски песни на нов глас

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 1242

Поредното представление от силно зареждащия и забавен проект "Незабравимите", в чиято основа е пеещата актриса Ралица Бежан, се състоя наскоро в София. Той представлява поредица от концерти, често преплитащи се с актьорска игра и танци, вдъхновен от песни от градската столична култура на близкото минало, но аранжирани по съвременен начин. Достойна последователка на баща си - популярния импресарио и музикант от близкото минало Георги Ковачев, актрисата бе организирала впечатляващ спектакъл в Сити марк арт център, който възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето. С приятен микс от актьорска игра, танго и суинг танци прозвучаха песните "Мома англичанка", "Чин-чин", "Хали-гали", "Ако имах чук" и много други, познати от 30-те до 70-те години и изпети от Аспарух Лешников, дуо "Нове", Леа Иванова, Ирина Чмихова, Мими Николова, Лиана Антонова, Маргрет Николова, Тодор Колев и мн. др. Те оживяха в джаз, суинг, дори в дръм енд бейс вариант. За стилистиката и костюмите се погрижи Адриана Найденова, а постановчик на спектакъла бе Емил Стефанов.
Предстоящите планове около проекта "Незабравимите" включват заснемане на видеоклип на една от песните - "Трендафилът ми замириса", и записване на албум. Като част от проекта ще бъде поканен Александър Воронов - синът на един от популярните ни изпълнители на близкото минало Стефан Воронов.
Екипът на "Незабравимите" включва Ралица Бежан - вокал, Калин Жечев - пиано и вокал, Димитър Сираков - контрабас, Добромир Николов-Доби - саксофон и кларинет, Ивелин Иванов - акордеон, Йордан Николов - ударни. Водещият на събитието актьорът Георги Грозев излезе като герой от филма "Кабаре". Току-що завършилите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед не само пяха, танцуваха, а и участваха в атрактивни етюди. Ралица Бежан пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна.
Концертът "Незабравимите" е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед, и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната "винтидж" култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ