02 Май 2024четвъртък00:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сделката между ЕС и Турция не върви

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 221

Страните от ЕС са приели пет пъти повече мигранти от Турция, в сравнение с първоначално договореното по споразумението за бежанци, подписано с правителството в Анкара. От подписването на договореностите с турското правителство през март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210. Това съобщиха "Дойче веле" и "Билд", като се позовават на информация, предоставена от Европейската комисия.
За същия период 15 европейски страни са предоставили закрила на 6254 сирийци, пристигнали на територията на ЕС през Турция. Общо 2270 души са пристигнали в Германия по собствена инициатива, посочва "Франкфуртер Алгемайне цайтунг".
На един от депортираните мигранти се падат над 5 приети. В същото време по споразумението с Анкара съотношението трябваше да бъде "едно към едно".
Основната причина, която обяснява забавянето на отправяне на бежанци от територията на Гърция в Турция, е прекалено дългият процес за разглеждане на въпросите за предоставяне на убежище. Оказва се също така, че числото на пребиваващите в гръцки лагери за бежанци превишава предвидените норми почти два пъти.
Припомняме, че страните членки се договориха през септември 2015 г. за квотно разпределение на бежанци и мигранти от Италия и Гърция. Редица страни, начело с Вишеградската четворка, са против квотите.
Междувременно през последните 48 часа в Средиземно море са спасени около 8,5 хиляди души. Само в понеделник 5 хил. мигранти, натоварени на 18 трафикантски лодки и пет по-малки плавателни съда, са прехвърлени на 14 кораба на италианската брегова охрана и неправителствени организации при изпълнението на координирана операция в Средиземно море.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ