28 Март 2024четвъртък21:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 13

Престижът на Щатите спаднал драстично
Престижът на САЩ по света рязко е намалял при управлението на Доналд Тръмп. Това показва анкета на изследователския център "Пю". Данните сочат, че одобрението за САЩ в останалата част от света е спаднало от 64 процента в края на осемте години управление на Барак Обама до 49 процента само пет месеца след влизането на Тръмп в Белия дом. Спадът е най-голям при някои от най-близките съюзници на САЩ, включително съседните им Канада и Мексико, и европейските партньори като Германия  и Испания.


Стърджън се отказа от референдум
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън отложи подготовката за референдума за независимостта, след като нейната партия понесе поражения на парламентарните избори във Великобритания. "Няма да представяме веднага закон за референдума за независимостта", заяви Стърджън пред шотландски депутати в Единбург. Именно провеждането на второ всенародно допитване за отделяне от състава на Обединеното кралство бе едно от основните предизборни обещания на шотландската национална партия.


Валс напусна социалистическата партия
Бившият министър-председател на Франция Манюел Валс, който подкрепи центриста Еманюел Макрон в президентската надпревара, напусна Социалистическата партия. Роденият в Барселона Валс, който по-късно получава френски паспорт, се присъединява към Социалистическата партия на 17-годишна възраст.


Вирус порази руски и украински компании
Зловредният софтуер блокира компютрите и иска откуп от 300 долара, за да получат собствениците отново достъп. Атаката се е случила в 14 ч. местно време и е засегнала множество компании, сред които руската "Роснефт", украинските телекоми и дори метрото и летището в Киев.


Не стихват антиправителствените демонстрации във Венецуела.
Протестиращите се обявяват срещу предлаганата от президента Николас Мадуро конституционна реформа


БГНЕС



Час по-късно започнаха учебните занятия в холандските училища заради стачка.
Учителите протестират срещу липсата на достатъчно кадри, напрежението на работното място и ниските заплати


БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ