19 Април 2024петък19:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

САЩ обвиниха Дамаск, че готви химическа атака

Според говорителя на Кремъл не правителството, а терористите имат такова оръжие

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 11

Белият дом разпространи вчера изявление, в което заяви, че разполага с информация за подготвяна нова химическа атака от войските на сирийския президент Башар Асад, в която можело да загинат много хора, включително невинни деца. Дейностите приличали на подготовката за инцидента с химически вещества от април тази година в град Хан Шейхун, който стана повод за бомбардировки от страна на САЩ.
В разпространеното изявление се казва още, че САЩ присъствали в Сирия с цел да унищожат "Ислямска държава", но при евентуална такава атака сирийските правителствени сили щели да платят висока цена. В съобщение в туитър, публикувано след изявлението на Белия дом, посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли заявява, че отговорността щели да носят също така Русия и Иран, тъй като те директно помагали на сирийското правителство.
Сирия отрече твърденията, че може да подготвя нова химическа атака, като отново настоя, че никога не е използвала подобни оръжия.
Руската страна също реагира на обвиненията, като заяви, че се е запознала със становището на Белия дом, но не вижда основание за него. Дмитрий Песков, прессекретар на президента Владимир Путин, заяви пред журналисти, че Русия отхвърля израза "поредна атака", тъй като при предишния такъв случай нямаше международно разследване и по тази причина вината не може да бъде хвърлена върху сирийското правителство. Русия счита заплахите към легитимното правителство на Сирия за "неприемливи". Според Песков не правителствените сили, а терористите разполагат с химически оръжия, затова провокации наистина са възможни.
Припомняме, че на 4-ти април тази година бе разпространена информация за предполагаемо нападение с химическо оръжие в сирийския град Хан Шейхун, намиращ се под контрола на антиправителствените сили. По разпореждане на президента Доналд Тръмп САЩ атакуваха в отговор сирийската авиобаза Шайрат с ракети "Томахоук". Известният амеикански раследващ журналист Сиймор Хърш обаче твърди, че американските власти са знаели, че при атаката няма изполвано химичеко оръжие.


Шеста година продължава кървавият конфликт в Сирия, който отне живота на стотици хиляди и прогони милиони от домовете им

БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ