26 Април 2024петък14:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Свеждате всичко до това кой да открадне едни пари!

Декларация от името на ПГ на "БСП за България", представена вчера в НС от лидера Корнелия Нинова

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 14


- БСП внася предложение за анкетна комисия за случая НДК и сигнал до прокуратурата  за корупция там


- Две лобита в ГЕРБ се карат кой ще вземе парите за плочките на НДК и ще провалят председателството


Дами и господа народни представители и особено колеги от ГЕРБ,

Поставяте въпроса за единение, да застанем зад приоритети като председателство на България и принципи на демокрацията, като парламентарна република. Само че, докато говорите тези красиви думи, обявихте война на президентската институция, като си позволихте без никакви данни да говорите за корупция, за натиск върху експерти, които са взимали независими решения. Освен тази война, обявихте война и на опозицията, като ни наричате "убийци". Срещу вас се изправиха и майките на деца с увреждания. Чака ви и протест на полицаите.
За каква сигурност, спокойствие и обединение говорите? При това злоупотребявате и с фактите.
Г-н Цветанов,
Уважаваме действията на президента Радев и го подкрепяме от първия му ден до ден днешен, включително и вчера. Вие злоупотребявате, защото ето как всички заедно застанахме в Свищов пред хората - от лявата страна на президента съм аз, от дясната - вие. Не злоупотребявайте и не обвинявайте държавния глава в разделение на нацията и в различно отношение към различните политически лидери. Това го видя не само цял Свищов, а цяла България.
По темите които поставихте, г-н Цветанов, че България е парламентарна република и че председателството е изключителен приоритет за всички ни. Колко парламентарна република е онази република, в която не се обсъждат приоритетите на България за европредседателството в  българското НС, а г-н премиерът подписва в Брюксел с другите две държави приоритетите за председателството? Колко парламентарна е тази република, в която министър-председателят втори месец не идва на парламентарен контрол, за да обсъдим председателството на България? И колко парламентарна и спазваща законите и демокрацията ще е тази република, в която днес предлагаме да обсъдим и да приемем специална анкетна комисия, която да разследва случилото се в НДК? Да ви видим сега какви парламентаристи и борци срещу корупцията сте.
От вчера заглавията във всички вестници са: "Скандал", "Скандал в управлението", "Министър уволнява директор на НДК, премиерът го връща и отнема на министъра част от ресора му за председателството". Какво става в държавата? Отговорете вие - две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. лв. за ремонт в НДК? Така ли е? И двете страни в този спор го признават. Боршош казва: "Няма да подписвам обществени поръчки под натиск и на ръба на закона". Кой го кара да го прави? Няма как да е опозицията, някой от управляващите е. Г-жа Павлова, от друга страна, казва, че там има данни за корупция, че тя е информирала премиера и той се е съгласил г-н Боршош да бъде уволнен. Каква парламентарна република и какво председателство, като свеждате всичко до това кой в ГЕРБ или в управляващото мнозинство да открадне едни пари от един ремонт и от едни плочки. Няма приоритети, няма политики. Председателството беше сведено до смяната на тези плочки. Сега рискувате бъдещето на България.
Това, г-н Цветанов, ви е парламентарната република и приоритетът председателство на България на Съвета на ЕС. Ето защо, тъй като има основателни съмнения за корупция, изговорени и от двете страни в този спор,  внасяме анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая по две причини - ако вие не искате, ние се обявяваме за борба с корупцията и паралелната държава и искаме истината; и двамата в спора казват, че председателството е пред провал. Очевидно няма да се справите с този проблем. Ще трябва да ви помагаме. Времето доказа, че сме били прави, че решихме Деница Златева да не участва в това правителство, че ще използвате и председателството за користните си цели и ще сложите представител на БСП като параван да ви трие ръцете от кражби и далавери. Искаме анкетна комисия за истината и пускаме сигнал до главния прокурор, за да сезираме за проверка: какво се случва там - корупция и най-големият риск за България- опасност да провалите председателството, опасност да отблъснете Европа, да изложите България пред Европа, да отблъснете европейски лидери, които няма да дойдат в тази ситуация, но най-вече опасност да не решите по време на това председателство поне един проблем на българските граждани, да пропуснете голям и уникален шанс за България. Това сте вие - "Борисов 3" и управляващото мнозинство, което го подкрепя.  
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ