26 Април 2024петък16:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 33

И Томова отпадна на "Уимбълдън"
Виктория Томова (№161 в света) не успя да преодолее I кръг на квалификациите на "Уимбълдън". На кортовете в Роухемптън българката доигра двубоя си срещу Луксика Кумхум (Тайланд, №169), който заради дъжда беше спрян във вторник при резултат 0:6, 3:4 и сервис на българката. Вчера Томова загуби 2 гейма и набързо отпадна. Тя напуска Лондон с 2 т. и с 4735 паунда. В квалификациите продължава само Елица Костова (№151), която във II кръг ще играе с Ирина Фалкони (САЩ, №246).

Индиец изхвърли Тийм в Анталия
Индиецът Рамкумар Раманатан поднесе голямата изненада на турнира на трева в Анталия. №222 в ранглистата разби във II кръг водача на схемата Доминик Тийм (Ав) с 6:3, 6:2. Това бе четвърта победа на Раманатан в турнира, след като стартира от квалификациите. Световният №8 престоя на корта само 59 мин., но ще вземе своя хонорар, като рекламно лице на турнира.

Съотборник на Контадор изгърмя с допинг

Съотборникът на Алберто Контадор от Трек Сегафредо - Андре Кардозо, е дал положителна допинг проба за кръвния допинг ЕПО на 18 юни. Португалецът е бил тестван изненадващо в извън състезателни условия и бил засечен в прегрешение. Той ще бъде изваден от списъка на участниците от стартиращия в събота Тур дьо Франс. Така Контадор ще се лиши от услугите на един от най-добрите си помагачи в битката за първото място.

Резултати
Волейбол
Турнир "Борис Елцин" (жени )в Русия
България - Турция 0:3 (11:25, 25:27, 20:25)
Балканиада за юноши (до 17 г.)
финал
България - Сърбия 3:1 (25:27, 25:17, 25:18, 25:14)



Филипинският сенатор Мани Пакиао (вляво)
е застинал в традиционната поза на предизвикателството срещу австралиеца Джеф Хорн.
Двамата ще се бият за титлата на Световната боксова организация в средна категория на Световната боксова организация на "Сънкорп стейдиъм" в Брисбън

Снимка БГНЕС

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ