19 Април 2024петък18:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ездачи от 5 страни и 90 коня на Световната купа в Божурище

/ брой: 125

автор:Мони Георгиев

visibility 732

За 8-ма поредна година конната база в Божурище "Ген. Крум Лекарски" ще бъде домакин на Световната купа по конен спорт от петък до неделя. Надпреварата по прескачане на препятствия ще се проведе за 29-и път у нас и на нея ще участват ездачи от 5 страни - Сърбия, Румъния, Унгария, Гърция и България, с 90 коня. "Наградният фонд е 43 000 евро, което е минимумът за състезание с ранг 2 звезди. Поради финансови причини България остана единствената на Балканите, която провежда подобни турнири. Ще ни представят над 20 ездачи, а Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Светлин Иванов и Андрей Гочев имат реален шанс за победа в голямото изпитание под №6 - Приз "Бяла Карта", което е в неделя от 15.30 ч. и е с най-високия награден фонд 25 000 евро", обясни генералният секретар на Българската федерация по конен спорт д-р Крум Рашков. Той изрази амбициите на организаторите надпреварата да прерасне в Купа на нациите и се похвали, че българските млади коне са едни от най-добрите в Източна Европа.
"Състезателите ни не са ощетени откъм броя състезания, провеждани у нас, за тази година имаме 54 турнира, случвало се е дори по 3 на седмица. Лошото е, че за да участват на международни състезания, носещи точки за Longines ранкинг листата, вече трябва да имат натрупани такива и се образува омагьосан кръг. Поради тази причина Няголов и Бонев не бяха допуснати преди дни на Гран при в Шаморин, Словакия", допълни д-р Рашков.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ