20 Април 2024събота15:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цветанов скочи на Радев заради среща с кмета на Свищов

Обявихте война на президентската институция, възмути се Корнелия Нинова

/ брой: 125

автор:Юлия Кулинска

visibility 27

Цветан Цветанов се оплака от президента Румен Радев, защото той и други депутати не били допуснати до проведената във вторник среща между държавния глава и кмета на Свищов Генчо Генчев. Още същата вечер зам.-председателят на ГЕРБ обяви, че това е станало по разпореждане на протокола на президентската институция. Трябва да осъдим тази постъпка на президента, заяви Цветанов вчера в декларация. Освен него на срещата не са били допуснати областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместникът й Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова. Бяхме лишени от възможността да обсъдим с кмета проблемите, които трябва да се решават и да търсим политически консенсус, оплака се Цветанов. "Президентът потъпка българската Конституция. В член 4 е записано, че президентът е държавен глава и олицетворява единството на нацията. Със своето действие вчера той не изпълни ангажиментите си", смята гербаджията.
"Задаваме си въпроса дали държавният глава, който при избирането му за такъв каза, че ще бъде президент на всички българи, независимо от партийната принадлежност, религия и етнос, го прави. Ако приемем, че Радев е имал конфиденциален разговор с кмета и ръководството на общината, можем да приемем за нормално да не бъдат допуснати депутатите, за да чуят тази информация, която той иска да сподели. На срещата обаче присъстваха представители от президентската институция, в това число и началникът на кабинета Иво Христов, който, доколкото сме запознати от открити източници, не притежава достъп до класифицирана информация", отбеляза Цветанов. Според него в деня, когато Свищов е отбелязал 140 г. от освобождението си от турско робство, политиците е трябвало да демонстрират обединение. Цветанов коментира, че досега никой от предходните държавни глави не си е позволявал да не допуска депутати и представители от изпълнителната власт на подобни работни срещи.
Уважавам действията на президента и го подкрепяме от първия ден до ден днешен, включително и във вторник в Свищов, защити Радев Корнелия Нинова. Не злоупотребявайте и не обвинявайте държавния глава в разделение на нацията и в различно отношение към политическите лидери, призова тя. "Има снимка как всички заедно застанахме пред хората в Свищов. От лявата страна на президента съм аз, а от дясната сте вие г-н Цветанов", припомни Нинова. "Колеги от ГЕРБ, поставяте въпроса за единение. Да застанем общо зад приоритети като Председателство на България и принципи на демокрацията като парламентарна група. Само че, докато говорите тези красиви думи, обявихте война на президентската институция, като си позволихте без никакви данни да говорите за корупция, за натиск върху експерти, които са взимали независими решения", обърна се Нинова към управляващите.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ