23 Април 2024вторник19:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Литекс обра купите

Дока е №1 при футболистите, Любо Пенев - при треньорите

/ брой: 111

автор:Владимир Николов

visibility 1259

Устремилият се към втора поредна и общо четвърта титла Литекс обра индивидуалните призове в 10-ата анкета на Асоциацията на българските футболисти. Бразилецът Дока Мадурейра получи признанието "Футболист на футболистите" в анкетата с участието на професионалните играчи от "А" и "Б" групите. Негови подгласници станаха голмайсторът на Левски и "А" група Гара Дембеле и националният нападател на ЦСКА Спас Делев.
Асът на "оранжевите" получи купата и картина на художника Борис Богданов на официалната церемония в зала "Сердика" в хотел" Шератон" лично от премиера Бойко Борисов. Наставникът му и партньор на Борисов в тениса Любослав Пенев бе отличен като най-добър треньор с подгласници миналогодишният победител Илиан Илиев (Берое) и Милен Радуканов (ЦСКА).
Крилото на ЦСКА Александър Тонев спечели приза за най-добър млад футболист, като изпревари при гласуването вратаря на Левски Пламен Илиев и халфа Георги Миланов (Литекс).
Приз "За цялостен принос към футболната игра" получи капитанът на ЦСКА Тодор Янчев. За първи път с купата "Кавалер на честната игра" бе отличен съдия - Таско Тасков, а купата в категорията "Мъжество и характер" бе връчена на Пирин в лицето на капитана му Веселин Стойков. За "Откритие на сезона" беше избран Тодор Христов от Берое. Дембеле спечели и наградата на феновете.
"С Любослав Пенев отборът ни ще намери място в групите на Шампионската лига. Чувствам се много щастлив, след като спечелих тази награда. Благодарен съм на всички мои колеги, които ми помогнаха много. Сега съм съсредоточен върху оставащите срещи до края на сезона, трябва да ги изиграем на ниво, за да станем шампиони. Това е главната цел. При нас няма нищо индивидуално, тази награда е на целия отбор. Искам много да благодаря на моя треньор Любослав Пенев, който ми помогна много и ми даде шанс за изява. Разбира се, че искам да играя в голям клуб, но Литекс е отборът, в който се чувствам много добре - аз и моето семейство. Още един път искам да благодаря на всички хора в този клуб, защото те се грижат за нас като за синове и благодаря на Литекс за всичко, което ми е дал до момента. И ще се раздавам с играта си всеки ден, за да помогна на отбора. С този треньор, който имаме, съм сигурен, че можем да се преборим и да влезем в групите на Шампионската лига. Ще се раздадем докрай, за да постигнем целта. На този етап не искам да говоря за оферти от други отбори, защото това не е моя работа. Посвещавам тази награда на моята дъщеря Мария Валентина и на всички прекрасни хора, които ми помогнаха да я спечеля", заяви бразилецът.
Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо, който връчи наградата на капитана на Пирин, призна, че Дембеле играе последните си мачове със синия екип и ще бъде продаден през лятото. "Ще задържим обаче останалите опитни играчи", закани се Гонзо.
Тодор Янчев, Илиан Илиев, Любослав Пенев, Дока Мадурейра, Георги Миланов, Тодор Христов, Веселин Стойков, Гара Дембеле, Пламен Илиев, Александър Тонев, Спас Делев (отляво надясно) позират с министър-председателя Бойко Борисов, президента на АФП Дончо Донев, изпълнителния директор на "М-тел" Андреас Майерхофер, рефера Таско Тасков и треньора на ЦСКА Милен Радуканов след церемонията в 10-ата анкета "Футболист на футболистите" 
Благовеста Цветкова
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ