19 Април 2024петък07:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

2500 столичани откриха сезона на лятното БНТ кино

Филмът "Пеещите обувки" откри кампанията на националната телевизия

/ брой: 126

автор:Павлета Давидова

visibility 25

Повече от 2500 столичани гледаха откриващата прожекция на тазгодишното издание на проекта "Пътуващо лятно кино с БНТ1", похвалиха се от националната телевизия. Както ДУМА вече писа, откриването бе в понеделник на Лятната естрада в Борисовата градина.
Шестият сезон на националната кампания на БНТ, която цели да подпомогне възстановяването на летните кина в България и да популяризира българските филми, бе открита с най-новия филм на режисьора Радослав Спасов "Пеещите обувки". Дано "Пеещите обувки" отведе зрителите към правенето на филми, които говорят за проблемите на нацията, които съдържат мислите, които създават модели на поведение, сподели Спасов.
Предстоят прожекции в още 23 населени места в страната, където ще бъдат представени нови игрални и късометражни български филми. "Летовници", "Бартер", "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син", "Каръци", "Джулай" са само част от филмите в афиша на шестото издание на "Пътуващо лятно кино с БНТ1". През юли и август лятно кино ще имат възможност да гледат жителите и гостите на селата Пасарел, Калище, Бъта, Орешак. Българските филми ще стигнат и до Петрич, Панагюрище, Пирдоп, Тетевен, Елена, Килифарево, Полски Тръмбеш, Попово, Шумен, Каспичан, Долни Чифлик, Камено, Поморие, Тополовград, Любимец, Елин Пелин, Враца, Варна и Созопол. Заедно с "Пътуващото кино" в тези населени места ще бъде и Пътуващата библиотека на БНТ. Репортажи от градовете домакини на "Пътуващото лятно кино с БНТ 1" ще бъдат показвани в сутрешния културен слот "Денят започва с култура".
"През изминалите 5 г. "Пътуващо лятно кино с БНТ1" пропътува над 20 хиляди километра. Повече от 70 000 зрители посетиха 143-те безплатни кинопрожекции, организирани от обществената телевизия, която чрез инициативата представи 40 български заглавия от игралното, документално, късометражно и анимационно кино", обобщават кампанията си от БНТ.
 

Хиляди столичани се възползваха от безплатната прожекция в Борисовата градина

снимка БНТ

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ