29 Март 2024петък02:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Затова се случва, затова

/ брой: 126

автор:Таня Джаджева

visibility 2247

Полицията ще остане в Асеновград толкова, колкото е необходимо, рече Валери Симеонов вчера. Вярно, протестиращите срещу циганското нападение жители на града въжделееха "Бойко да дойде, Бойко да реши проблема"... А получиха, горките, Симеонов. И дали разбраха как ще им реши проблема?
"Още сутринта се разбрахме, обединихме се и централна, и местна власт и сме тук", рече Валери на асеновградчани. Що чак вчера сутринта се обединихте? И какво като сте там? И колко е необходимо да остане полицията в Асеновград? Каква точно е необходимата цел, която държавата си е поставила, след изпълнението на която повече няма да е необходимо да има масирано полицейско присъствие заради разбунено циганско гето?
Въобще, какво държавническо нещо произведе Симеонов в Асеновград, с което възнамерява да промени коренно ситуацията? Какво като констатира, че междуетническите проблеми в България съществуват? Какво като минат комисии и преброят незаконните къщи? Чунким не ги знаят? Какво като изселят хората без адресна регистрация? Къде ще ги изселят? А там какво ще стане с тях? Рязко ще се ограмотят? Доброволно ще се социализират? Ще спрат да крадат? Ще тръгнат на училище? Няма да се женят по на 13 години?
Някой наистина вярва ли, че в България съществува което и да е населено място, в което циганските гета не се водят на специален отчет при купувачите на гласове, при местните "барони"; че не ги наблюдават, обгрижват и калкулират местните политически гаулайтери? А някой това вярва ли го наистина?
Някой заблуждава ли се, че полицаи влизат в гетата? Има ли наивници, които не знаят, че щом наближат избори, в държавата започва практикуването включително и на упражнението "заселване на цигани и създаване на махала, защото гласовете ни трябват"?
И Цацаров, милия той, чак вчера ли разбра, че десетки хиляди български граждани живеят "в племенния строй"?
Защо бе, по дяволите, никой, ама никой от тия доблестни херои - със Симеонов воглаве, дето най-важната му работа е да си пусне видеото в туитър как плямполи на асеновградчани "уверявам ви, че имате изцяло подкрепа в лицето на държавата, на една и съща страна сме", не вземе най-накрая да ни отговори ЗАЩО се случва това в днешна българия? А?
Защо ли? Ето това написа местен човек под бодряшките информации в интернет за геройствата на Симеонов в Асеновград.
"Никакви багери, никакви танкове няма да помогнат. Просто ще се увеличат проблемите. Преди време в Асеновград, град с 20-хилядно население, имаше циганска махала от около 200-300 човека. Почти всички работеха и бяха грамотни. Нямаше почти никакви турци. Сега в същия този град при 50 000 население има 20 000 турци и около 6-7 хиляди цигани. Последните не работят и са неграмотни. В центъра на града имаше стара джамия за около 50-ина вярващи, сега е построена джамия за няколко хиляди човека. Преди години над града имаше земи с трънаци, които местните жители превърнаха в места за отдих - лозя и барака за инструменти. Сега там като да е минал смерч, тайфун от скакалци, няма нищо, няма пукната керемида. Не коментирам числата, всеки да си прави изводите сам. Но валерисимеоновщините и патриотарските изцепки няма да решат нищо. Там, където днес няма държава и няма идеи за решаване на проблемите, утре ще има война с непредвидими последици."
Защо се случва ли? Затова.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ