Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Акцент

България е осма по сива икономика в света

Запазване на нивото до 2025 година прогнозират от международното сдружение на счетоводителите

Дума

3. Юли 2017 , брой: 127   571   0България се нарежда на осмо място по сива икономика в света през миналата година, след държави като Азербайджан, Нигерия, Украйна и Русия. Това сочи проучване на международното сдружение на счетоводителите. Сивата икономика у нас е в размер на 28 млрд. лева, или близо 30 на сто от БВП на страната ни. Основните причини за резултатите са слабият контрол на корупцията и безработицата, както и неработещата администрация в България, смятат авторите на изследването.
Международното сдружение на счетоводителите прогнозира, че делът на сивата икономика в България ще запази нивата си до 2025 г., а показателите му не са се променяли в последните шест години.
Асоциацията на индустриалния капитал в България отчете дял на сивата икономика в страната ни за миналата година над 28 на сто от БВП.

 

 

 

България

  • Зам.-министри и началници на кабинети вече ще вземат почти двойно повече
    19. Октомври 2017 205
    268
    0

    Бойко Борисов вдигна драстично заплатите на най-доверените висши политически чиновници в изпълнителната власт - началниците на политическите кабинети. Рязко ще се облагодетелстват и всички зам.-министри. Те вече ще получават месечно по около 3500 лв., или с около 2000 лв. повече. Това стана с решение на Министерския съвет, прокарано тихомълком вчера. В официалното съобщение на правителствената...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"