Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Акцент

България е осма по сива икономика в света

Запазване на нивото до 2025 година прогнозират от международното сдружение на счетоводителите

Дума

3. Юли 2017 , брой: 127   352   0България се нарежда на осмо място по сива икономика в света през миналата година, след държави като Азербайджан, Нигерия, Украйна и Русия. Това сочи проучване на международното сдружение на счетоводителите. Сивата икономика у нас е в размер на 28 млрд. лева, или близо 30 на сто от БВП на страната ни. Основните причини за резултатите са слабият контрол на корупцията и безработицата, както и неработещата администрация в България, смятат авторите на изследването.
Международното сдружение на счетоводителите прогнозира, че делът на сивата икономика в България ще запази нивата си до 2025 г., а показателите му не са се променяли в последните шест години.
Асоциацията на индустриалния капитал в България отчете дял на сивата икономика в страната ни за миналата година над 28 на сто от БВП.

 

 

 

България

  • Отпусканите инвалидни колички не били пригодени за подрастващи, алармират родители
    21. Август 2017 162
    112
    0

    Инвалидните колички, които отпуска държавата, са непригодни за деца, тъй като са само за възрастни, съобщиха потърпевши родители. Отпусканите 486 лв. били достатъчни само за рингова количка, която обаче нямала нужните приспособления за дете с увреждания. Според експерти добрите детски колички, съобразени с индивидуалните нужди, са с цени от 1000 лв. нагоре и сумата, давана от държавата, е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"