Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Февруари 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Палата № 6

Георги Георгиев

3. Юли 2017 , брой: 127   862   0"Не виждам абсолютно никакъв проблем или някакво напрежение, което някои изтълкуваха, че едва ли не има някакво недоверие към някой от министрите или към някой от ръководството на НДК." Това е реална фраза, от реалния Цветан Цветанов, по напълно реалното БНР, която, като я прочетеш, оставаш с усещането, че слушаш разговор в чеховската "Палата № 6".
Разбира се, че няма никакъв проблем с НДК. Какъв проблем е, че бившият директор Мирослав Боршош е разследван от ДАНС и прокуратурата? Какво напрежение за Бога? Само дето най-големият конгресен център, средището на въпросното председателство, за три дена три пъти си смени директора. И, разбира се, че не става дума за недоверие. Просто на ресорния министър му иззеха мястото, където ще работи председателството, а преди това му бламираха май най-важното кадрово решение. Но всичко е наред.
Сега ще сведат цялата история до плочките, перденцата, ковьорчетата и фотьойлчетата. А всъщност това е история за некадърност, необразованост, плиткоумие, крадливост и наглост. Но героите на историята са си наред. Лошото е за онези, които в един момент осъзнават, че не могат да напуснат "Палата № 6" и всеки ден ще срещат по коридорите Бойко, Цветан, Лили, Миро и други такива пациенти.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"