Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Палата № 6

Георги Георгиев

3. Юли 2017 , брой: 127   726   0"Не виждам абсолютно никакъв проблем или някакво напрежение, което някои изтълкуваха, че едва ли не има някакво недоверие към някой от министрите или към някой от ръководството на НДК." Това е реална фраза, от реалния Цветан Цветанов, по напълно реалното БНР, която, като я прочетеш, оставаш с усещането, че слушаш разговор в чеховската "Палата № 6".
Разбира се, че няма никакъв проблем с НДК. Какъв проблем е, че бившият директор Мирослав Боршош е разследван от ДАНС и прокуратурата? Какво напрежение за Бога? Само дето най-големият конгресен център, средището на въпросното председателство, за три дена три пъти си смени директора. И, разбира се, че не става дума за недоверие. Просто на ресорния министър му иззеха мястото, където ще работи председателството, а преди това му бламираха май най-важното кадрово решение. Но всичко е наред.
Сега ще сведат цялата история до плочките, перденцата, ковьорчетата и фотьойлчетата. А всъщност това е история за некадърност, необразованост, плиткоумие, крадливост и наглост. Но героите на историята са си наред. Лошото е за онези, които в един момент осъзнават, че не могат да напуснат "Палата № 6" и всеки ден ще срещат по коридорите Бойко, Цветан, Лили, Миро и други такива пациенти.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    184
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"