16 Април 2024вторник15:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Да посегнеш на доктор

/ брой: 128

автор:Аида Паникян

visibility 51

Българинът от стари времена се прекланя пред доктора и учителя. Е, през последните години не е точно така. Или поне не и след 3 декември 2010 г., когато тогавашният министър на вътрешните работи внуши на обществото, че хората в бели престилки са престъпници.
След това шамарите, обикновено над спешни медици, се превърнаха във всекидневие. Тогава управляващите се затюхкаха: "Ама що тъй?", но близо 3 години викаха "Дайте да дадем", а за законопроекта за инкриминиране на насилието над медици по време на работа така и не оставаше време. А шамарите и ритниците по доктори и сестри продължаваха. В края на май 2013 г. най-сетне бе приета поправка в Наказателния кодекс. При това - с пълно депутатско единодушие. Ала шамарите и ритниците продължават и от тях май вече се впечатляват само журналистите. Защото осъдени комай няма. Защо ли? Просто това някак си не е в дневния ред на изпълнителите на закона. Нищо странно или необичайно за България от последните 7-8 години - законът е перфектно разписан, като за изложба, но с изпълнението му "става нещо, което не е както трябва". Сиреч, поредното нашенско безнаказно законопренебрежение.
Като заговорихме за побоищата над медици, със сигурност някой може да апострофира, че нещата имат и обратната страна. Защо повече от години се точи делото срещу акушерката, пребила 4-дневно новородено? Или защо българското законодателство още не разполага с дефиниция за медицинска грешка? Защо за насинена от инжекция ръка в България е упрекван пациентът, че "няма вени", а в Германия това се брои за "медицинска грешка"?
И така, чакаме "високообразованият" татко, смазал от бой лекарката, да получи наказанието си по закон, или да възпита по свой образ и подобие новороденото. България си има традиции в патологичната агресия на простащината над образоваността.

 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 255

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 250

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 250

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ