Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Универсални и безполезни

Георги Георгиев

5. Юли 2017 , брой: 129   676   0От вчера с решение на кабинета, вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева оглави и Националния съвет по антикорупционни политики. Така след като през годините се изяви на поприщата на три различни министерства - регионално развитие, правосъдие и външни работи, внезапно се оказа, че Захариева разбира и от борбата с корупцията. Но проблемът не е в завидните универсални свойства на вицепремиера.
Този междуведомствен орган съществува от две години и не е известно как точно е допринесъл за борбата с корупцията. По същия начин не е известно и какво прави успешно забравеният БОРКОР, Специалното звено за разследване на корупцията по висшите етажи на властта, неспециализирани звена по низшите етажи и т.н.
Да прощават служителите от тези служби, но работата няма да тръгне, ако е на парче. Което може би е и целта на задачата. Президентът Румен Радев предложи и дори вече даде идея как да изглежда единен орган за борба с корупцията. За тази структура обаче най-важното е действително да бъде независима, както в Румъния, за да може да разследва всекиго. Всекиго. Дори и министър-председателя. Който и да е той.
 

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    167
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"