16 Април 2024вторник09:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здравният министър твърди, че слободията свършила

/ брой: 131

автор:Аида Паникян

visibility 37

Идната седмица ще започне да работи електронната платформа на МЗ за поръчка на лекарства за болниците, обяви министърът на здравеопазването Николай Петров на блицконтрола в парламентарната здравна комисия. Ще бъдат класирани 5 доставчици, а не както бе първоначалната идея по двама. Очаква се да бъдат спестени 10 до 20% от парите за лекарства за болниците. Министърът разказа за драстични разлики в цените на едни и същи лекарства, купувани от различни болници. Болници, в които са купувани лекарства на прекалено високи цени, ще бъдат санкционирани. "Слободията свърши!", отсече Петров. Той апелира към директорите на областните болници да преразгледат всички договори, които са сключвани, и да търсят възможно най-ефективния начин за разходване на средства.
Ще се стремим да не преиграваме с голям спешен център в малко населено място, ще гледаме повече пари да инвестираме в оборудване и по-малко в сграден фонд, отговори Петров на депутата от БСП Георги Йорданов. Проектът се забавил, защото няма анализ, който трябвало да направят в Националвия център за обществено здраве и анализи. Петров се закани, че ще има уволнения.
До края на 2018 г. се очаква да влезе в сила електронното здравно досие. Петров каза, че още при първата си среща като министър с бившия шеф на НЗОК, д-р Глинка Комитов му казал, че иска да се оттегли от поста. Той е експерт и ще го поканя да работи в МЗ, каза министърът. В момента се изчаква по закон да минат 3 месеца от напускането на зам.-министрите д-р Мирослав Ненков и Лидия Нейчева, за да влязат в Надзорния съвет на НЗОК.
Ще направя всичко възможно да изпълня обещанието си за диференцирани лимити на болниците, увери Петров. Министърът подчерта, че и пакетът за спешна помощ е непълен, а и е необходимо да бъде регламентирано кой и къде прави изследванията, кой плаща за високотехнологичните дейности.
Поех ангажимент за проектни варианти за детска болница и ще изберем един от тях, каза Петров в отговор на въпрос на проф. Георги Михайлов от БСП за възможността да се започне работа.

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 773

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 807

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 769

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 851

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 813

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 794

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 789

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ