18 Април 2024четвъртък10:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски и Ботев си пожелаха успех

Сираков лети със "сините" за кадем

/ брой: 135

автор:Владимир Николов

visibility 69

Отборите на Левски и Ботев Пд се засякоха на летище София при заминаването им за гостуванията си в Лига Европа. “Сините” играят довечера в Дугополие с хърватския гранд Хайдук (Сплит) от 21.30 ч., а 30 минути по-рано е мачът на “канарчетата” с Бейтар (Йерусалим) в Петах Тиква.
Двата тима се засякоха на летището и взаимно си пожелаха успех. Завърналият се в Левски Антонио Вутов беше медиаторът и поговори с бившите си съотборници, с които спечели Купата на България на 24 май. “Жълто-черните” отпътуваха без президента си Ангел Палийски, който отлетя за Израел ден по-рано.
В самолета на Левски се качиха и доста фенове, които ще подкрепят тима в Хърватия. Със "сините" отлетяха и трима треньори от ДЮШ като награда за успехите им през миналия сезон. Бившият халф Захари Сираков игра 4 години на "Герена", преди да премине в руския Амкар, където се превърна в една от легендите на тима от Перм с 300 мача и 7 гола. Той бе поканен от спортния директор Даниел Боримиров заедно с колегите си Борислав Кьосев и Красимир Петров, които карат курса за УЕФА "А" лиценз. С набор 2008 г. Сираков спечели финалния турнир на БФС, а Кьосев и Петров триумфираха с отборите си в градското първенство при набори 2002 г. и 2003 г., но не успяха да повторят успехите си на републиканското първенство, където загубиха на четвъртфинал и финал.
По специална покана на Боримиров пътува още и легендата Кирил Ивков, който доскоро бе шеф на ДЮШ.
Паметливи припомниха, че Сираков вече е бил в Сплит с Левски преди 18 години. Макар и млад футболист, той бе титуляр в срещата от предшестващия Лига Европа турнир за Купата на УЕФА, която завърши 0:0. На реванша на "Герена" "сините", водени от легендата Люпко Петрович, спечелиха с 3:0 и зарадваха над 30 000 фенове по трибуните.
Старши треньорът Николай Митов извади от групата за сблъсъка с Хайдук юношите Деян Иванов и Атанас Кабов и включи на местата им новите попълнения Нелуц Рошу и Жорди Гомес. Очаква се румънецът да започне като титуляр довечера, а испанецът, който е юноша на Барселона и е играл още в Еспаньол, Уигън, Суонзи, Съндърланд, Блекбърн и Райо Валекано, да се появи през втората част, защото е изостанал с подготовката. Отсъствието на младока Деян Иванов пък означава, че мястото му в центъра на защитата вероятно ще заеме новото попълнение от Верея Георги Ангелов.



Съотборниците в националния отбор Божидар Митрев, който е и капитан на Левски, и Тодор Неделев, втори капитан на Ботев Пд,
се засякоха на летище София и си пожелаха взаимно успех при гостуванията във II предварителен кръг на Лига Европа

Снимка Спортал


Старши треньорът на Ботев Пд Николай Киров-Белия изрази мнението си, че силната страна на Бейтар Йерусалим е атаката. "Готвим се за сериозен отпор срещу доста силен противник. Проучихме ги добре. Запознахме състезателите с техните качества. Направихме една чисто тактическа тренировка, за да подготвим играчите за това, което ги очаква", аргументира се наставникът, спечелил  с "канарчетата" Купата на България и отстранил в I предварителен кръг албанския вицешампион Партизани Тирана.



България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 839

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 835

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 745

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 758

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 749

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ