26 Април 2024петък08:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Бузлуджа" скара социалистите и патриотите

/ брой: 135

автор:Юлия Кулинска

visibility 56

Бъдещата съдба на Дом-паметника "Бузлуджа" скара БСП и "Обединeни патриоти". "Мемориалът е държавна собственост и виждаме резултата. Патриотите да се разберат с Бойко Борисов", заяви вчера в НС зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев. Думите му бяха по повод думите на вицепримиера Валери Симеонов: "Ако Борисов даде Бузлуджа на Корнелия, аз искам Шипка". Социалистът обясни, че се водят разговори с премиера, който е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи.
Кутев припомни, че паметникът на Бузлуджа става все по-опасен. "Да се хващат и да вършат работа. Ако имат идеи за това как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта, нека да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта", подчерта той. По думите на Кутев независимо дали ще бъде върнат или не, паметникът не е на БСП, а е паметник на цяла България. Единственото, което искаме, е да го запазим, коментира той.
"Бузлуджа" не трябва да принадлежи на една партия. ГЕРБ счита, че отговорните институции на изпълнителната власт, МС и областният управител трябва да предприемат законосъобразни действия по опазване и поддържане на държавната собственост", заяви депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов. Той препоръча административно-управленски действия за ремонт и музейно експониране на уникалното съоръжение.
Цветан Цветанов смята, че предоставянето на паметника на БСП по начина, по който те го искат, ще е в нарушение на закона. Според него е необходим конкурс и да има равнопоставеност на всички желаещи да стопанисват и да инвестират в обекта.
 Областният управител на Стара Загора Гергана Микова е против паметникът да бъде предоставен на БСП. Според нея "Бузлуджа" трябва да бъде обединител, а не разделител на нацията и нямало логично основание БСП да претендира за него.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ