29 Март 2024петък11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 136

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 913

"ОДЕСА СТАР" от Херман Кох издава "Колибри" в превод на Мария Енчева. Фред Морман преживява тежка криза на средната възраст. Животът му е скучен и монотонен. Жена му и подрастващият му син са престанали да виждат в него герой. Работата му е безперспективна. Жилището му се намира в посредствен квартал, в стара сграда, която смърди на кучешки изпражнения. Фред мечтае за черен джип чероки и нов кръг от приятели. Тъкмо тогава среща някогашния си съученик Макс Х. Макс има всичко, което
Фред няма: лъскав автомобил, красиви жени и навъсен бодигард. И не на последно място възможността да пренася чрез кораба "Одеса стар" контрабандни стоки...



"СИБИРСКИ ТАЙНИ" от Александра Маринина издава "Хермес". Анастасия Каменская заминава за сибирския град Вербицк, за да направи проучване, свързано с бизнеса на брат й. В града тече разгорещена предизборна кампания за кметския стол. В центъра на ожесточените дебати е ферма за норки. Междувременно са извършени серия убийства на еколози, изследвали местната околна среда. Докато търпеливо наблюдава главните действащи лица, Каменская започва да се пита защо кметът толкова ревностно защитава фермата. А чии интереси брани конкурентът му? Кой печели от добива на кожи? За пореден път тя ще демонстрира блестящ ум и изключителна наблюдателност.


"ВРЯВА В ГРАДИНАТА С ГУАВИ" от Киран Десаи издава "Прозорец" в превод на Петя Петкова. Сампат Чавла се ражда в края на невиждана суша в семейство, което не е съвсем като другите. Години наред Сампат се проваля в училище и в работата и прекарва дните си унесен в мечти. Един ден се покатерва на дърво гуава, за да се отдаде на блажено съзерцание, и неочаквано се прочува като свят човек, което разбунва духовете в малкия град Шахкот. Шайка крадливи, алкохолизирани маймуни тормози поклонниците, които се тълпят под гуавата, държавните служители се чудят какви безумни планове да измислят, за да се справят със ситуацията, която бързо излиза извън контрол.


"ОСТРОВ КАМИНО" от Джон Гришам издава "Обсидиан" в превод на Надежда Розова. Оценени на 25 милиона долара от застрахователите, ръкописите на петте романа на Фр. Скот Фицджералд са сред най-добре охраняваните съкровища на Принстънския университет. Когато те изчезват, всички са шокирани. 40 специални агенти от ФБР се заемат с разследването на дръзкия обир, но резултати няма. Чаровният търговец на книги Брус Кейбъл е в списъка за наблюдение на федералните власти. Брус притежава чудесна книжарница на идиличния остров Камино край Флорида, в красивата му къща често отсядат известни писатели. Но откъде идват парите за бляскавите вечери и литературни партита?

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ