Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Април 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Живот

Шест макета на орли провокират в Пловдив

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   360   0Арт инсталацията с шест макета на орли провокира към размисъл пловдивчани и гости на града. Целта на организаторите е да се предостави информация за тези птици, за заплахите, пред които са изправени, както и за проектите за тяхното опазване.
Макети на орли са монтирани на височина около 3-4 метра по някои дървета в непосредствена близост до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. Представени са птици, които се срещат в България. Сред тях са царски орел, малък креслив орел, морски орел, скален орел, малък орел и орел змияр. Всеки от тях е в реален размер, като някои достигат над 2 метра при размах на крилете.
Посетителите на емблематичния парк в центъра на Пловдив на 19 юли (сряда) от 17 до 20 ч. благодарение на съвременните технологии ще имат възможност да погледнат света през очите на орела и да полетят на крилете му. В деня на събитието, освен изживяването тип "виртуална реалност" и арт инсталацията, ще бъде организирана и детска работилница за изработване на оригами, посветени на красивите птици.
Инсталацията се реализира по инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с "Eлектроразпределение Юг" и може да се разгледа до 20 юли.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"