Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

"Въртидрешка" с нова кауза

За пети пореден път инициативата предоставя възможност за размяна на тоалети и забавление

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   411   0Платформата за размяна на тоалети "Въртидрешка" се завръща с нова кауза тази неделя, 16 юли, от 17 ч., в Culture beat club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните дрехи и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят. Този път инициативата има много блясък - фокусирана е около клубното настроение, а темата на събитието е Disco.
Посетителите могат да донесат до 5 парти дрешки, които искат да разменят с останалите. Както обикновено, те ще бъдат поставени на обозначени за целта места и всеки ще има възможност да избере за себе си толкова, колкото му се прииска, ограничение няма да има. Добре е предварително да се положи грижа за тоалетите, които ще бъдат споделени, трябва да са в много добро състояние. За да няма разочаровани, моден консултант ще посреща гостите на входа и ще преценява кои артикули да бъдат допускани до събитието.
Обичайно организаторите са подготвили много изненади и награди. Какво по-хубаво от лято, коктейли, диско музика и парти дрешки? За доброто настроение ще се погрижи Dj Tot-F. Той ще подсили емоцията с фънки музика, а за разкош ще има и коктейли на промоционални цени.
Идеолозите на проявата винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на "Въртидрешка" бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация "Очи на 4 лапи" и учебния куклен театър на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за доста жени в България, но за него не се говори много и публично - рак на шийката на матката.
Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце, ще може да даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана в деня на събитието. Тя има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.
Дрехите, които не бъдат взети, след събитието ще се дарят на организация, помагаща на хора в нужда. С артикулите, останали от последната "Въртидрешка", организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от НХА Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии - земя, огън, въздух, вода, и е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което може да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"