Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Февруари 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

"Горчиво вино" търси нови шедьоври

Четвъртият национален конкурс за любовна лирика, вдъхновен от Евтим Евтимов, приема творби

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   417   0Започва приемането на непубликувани досега стихове за участие в четвъртия национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино". Организаторът НЧ "Братя Миладинови 1914" в Петрич приканва утвърдени автори и нови таланти да изпращат творбите си до 15 август (валидна е датата на пощенското клеймо). Конкурсът е анонимен. За целта желаещите трябва да изпратят голям пощенски плик, съдържащ едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение, без името на автора; малък запечатан плик с попълнено заявление за участие в конкурса, изтеглено от сайта на читалището: http://chitalishtebratiamiladinovi.org/ и екземпляр от конкурсната творба, подписана собственоръчно от автора с неговото име. Максималният обем на творбата може да бъде до 30 реда. Конкурсът бе създаден през 2014 г. по повод 100-годишнината на читалището и 80-годишнината на  поета Евтим Евтимов. През тази година ще се проведе четвъртото му издание. Имената на финалистите ще бъдат публикувани на уебсайта и фейсбук страницата на читалището до 6 септември. Официалното награждаване ще се проведе на тържествена среща в Клуба на дейците на културата в Петрич през септември (датата ще бъде обявена допълнително).
Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда - диплом и плакет, както и специални призове. Наградите ще се връчват лично на авторите. Организаторите поемат пътните разходи и нощувка на наградените. Отличените с първа, втора и трета награда нямат право да участват в следващите 2 години.
Творбите може да бъдат изпратени по куриер, по пощата или занесени на място, на адрес: Петрич 2850, обл. Благоевград, ул. "Александър Стамболийски" 4, Народно читалище "Братя Миладинови 1914" - за конкурса "Горчиво вино". За допълнителна информация: Вангелия Тренева - секретар на читалището, 0879 088 501; Маргарита Досева - организатор, 0879 088 506; petrich@dir.bg; metodisti@mail.bg.


Евтим Евтимов
Снимка Стефан Тотев

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"