Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Февруари 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

По целесъобразност

Георги Георгиев

14. Юли 2017 , брой: 136   846   0Вчерашното обзорно интервю на столичния кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ направо смайва с плашещата си откровеност. Госпожа кметицата директно заявява, че поверената й община, пренебрегна законите в угода на "целесъобразността". Така Фандъкова оправдава решението на общината да разреши строителство на небостъргач в района на квартал "Стрелбище", въпреки възраженията на гражданите, на двама главни архитекти, на здравия разум дори.
"Всичко е насочено да има инвестиции", казва Фандъкова. Това спокойно може да го четете като "интересът клати феса". Т.е. пари, пари и само пари. Вярно е, че има законови, вероятно нарочно направени, пропуски, които поставят общината в сложно положение. Обаче не може да се приеме, че с целия властови ресурс, който ГЕРБ имат, те не са в състояние да направят необходимите промени, да ограничат "инвеститорския интерес", но да не допуснат да бъде построена 150-метрова сграда в земетръсна зона, на място, определено за зелена площ, където може да има само павилион или обществена тоалетна. Наистина ли вярвате, че на партията, която иска да ограничи права на граждани заради това без проблеми да строи магистрали, може да й се опъне някакъв небостъргач?
Фандъкова просто ви съобщава, че както се казва "да, не ни харесва, но нещата стоят по този начин". Единствено и само масови протести могат да стреснат тези хора. Нищо друго. Защото техният лидер се бои от вашите протести. Когато цялото "Стрелбище" или някой друг район се изсипе на "Орлов мост" с викове "Оставка", тогава с голямо удивление ще видите как веднага ще се намери начин 150-метровата сграда да се смали до 50 метра, например. При ГЕРБ само този подход е действен. Така беше с шистовия газ, цените на тока, защитените територии. Няма причина да смятаме, че те разбират от друг език.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"