29 Март 2024петък10:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бюджетната комисия одобри таван на плащанията в брой да е 5000 лв.

/ брой: 136

автор:Дума

visibility 21

Плащанията на територията на страната ще се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са на стойност, равна или надвишаваща 10 000 лв. до 31 декември 2017 г. и 5000 лв.- от 1 януари 2018 г. Това предложи вчера председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в текста на новия законопроект с поправки по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), който комисията гледа на второ четене, и депутатите го гласуваха.
Преди ден стана известно, че от ГЕРБ се отказват от драстичното сваляне на тавана за плащанията и предлагат той да бъде фиксиран на 5000 лв. Сега максималната сума е 10 хил. лв.
Варианът на законови промени, който мина на първо четене, предвиждаше поетапно намаляване до 1000 лв. Първоначално от август тази година таванът на плащанията в брой трябваше да стане 5000 лв., от началото на следващата година - 3000 лв., а от 2019 г. - 1000 лв.
По време на дебата от БТПП заявиха, че подкрепят редакцията на текста, правили са проучвания сред бизнеса и се оказва, че тези нива са приемливи за предприемачите. Ние също правихме проучване и разговори сред бизнеса, оказа се, че границата до 1000 лв. на плащания в кеш са неприемливи за тях.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ