Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Новини от деня

Станишев и Корбин са единни за запазване правата на европейските граждани във Великобритания

Дума

14. Юли 2017   596   0Поздравявам лидера на британските лейбъристи Джеръми Корбин и партията му за солидарността и конкретните усилия, които полагат за запазване на правата на гражданите на ЕС във Великобритания и тези на британците в ЕС. Корбин и Лейбъристката партия са пример за отговорното отношение и за разлика от консерваторите те търсят начини за намиране на максимално бързо решение по проблемните точки в преговорите за "Брекзит". Това заяви президентът на ПЕС след срещата си със лидера на британските лейбъристи.
"За разлика от не много ясното предложение на премиера Тереза Мей, която в общи линии иска да третира европейците като граждани на "трети страни, т.е. с по-малко права, Корбин е единственият лидер, който се обяви за безусловно гарантиране на правата на европейските граждани в сегашния им вид. Това е важно не само за нашите студенти там, а за всички над 200 000 българи, които живеят и работят на Острова", отбеляза Станишев.
Джеръми Корбин бе в Брюксел за среща с главния преговарящ за излизане на Великобритания от структурите на ЕС Мишел Барние.
"Политическото семейство на ПЕС ще подпомогне екипа в сянка на Лейбъристката партия в изготвянето на последващи предложения по темата", добави лидерът на евросоциалистите. Лидерът на евросоциалистите поздрави своя колега за силния резултат на лейбъристите на проведените във Великобритания през юни парламентарни избори.  "Младите хора подкрепиха съдържателния манифест и активната предизборна кампания. Факт, който несъмнено дава нов облик и сила на всяка партия", изтъкна Станишев. Той ще бъде специален гост на следващата конференция на лейбъристката партия в Брайтън.
Джеръми Корбин подчерта високата си оценка за последователните действия на лидера на ПЕС за защита на гражданските и човешките права в Турция  и заяви готовност за активно съдействие по темата.

 

 

Новини от деня

  • Това заяви българският евродепутат по време на заседание на Комисията по образование и култура в Европейския парламент
    23. Ноември 2017
    66
    0

    Вчера Комисията по образование, култура, младеж и спорт на Европейския парламент прие с голямо мнозинство становище за изпълнението на Инициативата за младежка заетост от държавите членки. Автор на становището е българският евродепутат от групата на социалистите - Момчил Неков.

    Темата за младежката безработица продължава да бъде на дневен ред в Европейския съюз. Въпреки отчетения спад...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"