Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юли 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Новини от деня

Станишев и Корбин са единни за запазване правата на европейските граждани във Великобритания

Дума

14. Юли 2017   243   0Поздравявам лидера на британските лейбъристи Джеръми Корбин и партията му за солидарността и конкретните усилия, които полагат за запазване на правата на гражданите на ЕС във Великобритания и тези на британците в ЕС. Корбин и Лейбъристката партия са пример за отговорното отношение и за разлика от консерваторите те търсят начини за намиране на максимално бързо решение по проблемните точки в преговорите за "Брекзит". Това заяви президентът на ПЕС след срещата си със лидера на британските лейбъристи.
"За разлика от не много ясното предложение на премиера Тереза Мей, която в общи линии иска да третира европейците като граждани на "трети страни, т.е. с по-малко права, Корбин е единственият лидер, който се обяви за безусловно гарантиране на правата на европейските граждани в сегашния им вид. Това е важно не само за нашите студенти там, а за всички над 200 000 българи, които живеят и работят на Острова", отбеляза Станишев.
Джеръми Корбин бе в Брюксел за среща с главния преговарящ за излизане на Великобритания от структурите на ЕС Мишел Барние.
"Политическото семейство на ПЕС ще подпомогне екипа в сянка на Лейбъристката партия в изготвянето на последващи предложения по темата", добави лидерът на евросоциалистите. Лидерът на евросоциалистите поздрави своя колега за силния резултат на лейбъристите на проведените във Великобритания през юни парламентарни избори.  "Младите хора подкрепиха съдържателния манифест и активната предизборна кампания. Факт, който несъмнено дава нов облик и сила на всяка партия", изтъкна Станишев. Той ще бъде специален гост на следващата конференция на лейбъристката партия в Брайтън.
Джеръми Корбин подчерта високата си оценка за последователните действия на лидера на ПЕС за защита на гражданските и човешките права в Турция  и заяви готовност за активно съдействие по темата.

 

 

Новини от деня

 • Коментар на президента на ПЕС Сергей Станишев
  26. Юли 2017
  145
  0

  <!--break-->Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие законопроекта за затягане на санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея. То касае големите енергийни проекти и може да пренареди геополитическото домино. Това поставя редица въпроси.
  Какво е новото, което налага предприемането на тези мерки? Слагаме ли знак за равенство между Русия, Иран и Северна Корея? И най-...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"