Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

"Брекзит" отменя полети от Великобритания

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   152   0Авиокомпании ще анулират продадени билети за полети от Великобритания за Европа, ако правителството на Обединеното кралство не успее да договори с Брюксел излизането от ЕС, информира в. "Съндей таймс". Предупреждението за възможна отмяна на полети ще бъде напечатано на билетите за 2019-а, които ще са в продажба от март догодина.
"Ще отменяме полети. Ще отменяме пътувания на хора за празниците през лятото на 2019", заяви ръководителят на ирландската авиокомпания "Райънеър" Майкъл О`Лири. Според осведомени източници, засега британското правителство не успява да се споразумее с ЕС, така че договорът за открито небе, действащ в рамките на ЕС, да остане в сила.
Междувременно британският вестник "Телеграф" съобщи, че британският министър по въпросите за "Брекзит" Дейвид Дейвис ще заяви, че Обединеното кралство няма да приеме Съдът на Европейския съюз да разрешава правните спорове след излизането му от ЕС. От днес започва нов кръг от преговорите за "Брекзит".
Въпреки надеждите на някои от членовете на Консервативната партия Дейвис се придържа към твърда позиция относно юрисдикцията на Съда на ЕС. През последните дни правителството беше подложено на натиск от страната на проевропейските депутати от торите и на политическите опоненти, отбелязва "Телеграф".
Франция се опитва да използва "Брекзит" за отслабване на Лондонското сити, предупреди в същото време Джеръми Брауни, бивш помощник-министър, който понастоящем е представител на Лондонското сити в преговорите за излизане от ЕС.
Изтеклият в медиите доклад, публикуван от "Мейл он съндей", е написан за сведение на министрите след пътуване на Брауни във Франция в началото на юли. "Срещата с френската Централна банка беше най-лошата, която съм имал в ЕС. Те са заинтересувани от най-твърд "Брекзит". Искат разпад", отбелязва Брауни.
Този подход не се ограничава да няколко официални лица, а е "колективно усилие на цяла Франция, което стана по-устремно и по-настоятелно след избора на Еманюел Макрон за президент през май", смята Брауни.
Париж си оспорва с Дъблин, Франкфурт и други европейски центрове очакваното преместване на финансови институции от Лондон след напускането на Великобритания.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"