Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Юни 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Организират вечер в памет на Версаче

Великият дизайнер ще бъде представен с мултимедийна презентация и лекция на проф. д.н. Любомир Стойков

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   355   0Преди 20 години една от емблемите на световната мода - дизайнерът Джани Версаче, е застрелян от серийния убиец Андрю Кунанън пред вилата си на крайбрежния булевард "Оушън драйв" в Маями, Флорида. Злокобните куршуми прекъсват живота на един от най-талантливите и атрактивни модни творци. Кой и защо посегна на Джани Версаче? Предчувствал ли е той гибелта си в своите последни колекции, показани във Флоренция и в Париж? В какво се изразява гениалността на този магнетичен дизайнер? Кое го кара да черпи идеи и вдъхновение от древногръцкото и древноримското изкуство; от творчеството на Густав Климт и Василий Кандински, Вазарели и Уорхол, Пол Поаре и Мадлен Вионе? Поставя ли еротиката над всичко? И защо е сочен за основоположник на ерата на топмоделите?...
"Изкуството на Джани Версаче не може да бъде разбрано, ако не се вземат предвид както перфектността и виртуозността на изпълнението му, така и богатството, и разкошът на неговия стил. Бароковата доза красота и елегантност на неговото изкуство го привилегирова като дизайнер на лукса, цветовото пиршество и несвенливия сексапил. Джани Версаче завинаги остава дизайнерът на цветовете, пъстрите шарки и младежката разкрепостеност!", смята проф. Любомир Стойков.
Академията за мода организира на 18 юли вечер в памет на гениалния италиански дизайнер Джани Версаче във връзка с 20-годишнината от неговата трагична смърт. Великият творец ще бъде представен с мултимедийна презентация и лекция на проф. д.н. Любомир Стойков, който ще разкаже за срещата си със Санто Версаче, както и за своя телевизионен репортаж, правен през лятото на 1997 г. от мястото на трагичното събитие в Маями само дни след покушението. Авторски творби, вдъхновени от изкуството на Джани Версаче, ще покажат известни български дизайнери и студенти по мода на проф. Стойков от НХА. Своето присъствие вече са потвърдили Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт, бизнес дамата Йордана Димитрова - "Мисис България 2012", Мерлин Арно - носител на "Златна игла" на Академията за мода, както и редица други ВИП гости.

Навършиха се 20 години от убийството на великия италиански дизайнер

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"