29 Март 2024петък15:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Организират вечер в памет на Версаче

Великият дизайнер ще бъде представен с мултимедийна презентация и лекция на проф. д.н. Любомир Стойков

/ брой: 137

автор:Дума

visibility 6

Преди 20 години една от емблемите на световната мода - дизайнерът Джани Версаче, е застрелян от серийния убиец Андрю Кунанън пред вилата си на крайбрежния булевард "Оушън драйв" в Маями, Флорида. Злокобните куршуми прекъсват живота на един от най-талантливите и атрактивни модни творци. Кой и защо посегна на Джани Версаче? Предчувствал ли е той гибелта си в своите последни колекции, показани във Флоренция и в Париж? В какво се изразява гениалността на този магнетичен дизайнер? Кое го кара да черпи идеи и вдъхновение от древногръцкото и древноримското изкуство; от творчеството на Густав Климт и Василий Кандински, Вазарели и Уорхол, Пол Поаре и Мадлен Вионе? Поставя ли еротиката над всичко? И защо е сочен за основоположник на ерата на топмоделите?...
"Изкуството на Джани Версаче не може да бъде разбрано, ако не се вземат предвид както перфектността и виртуозността на изпълнението му, така и богатството, и разкошът на неговия стил. Бароковата доза красота и елегантност на неговото изкуство го привилегирова като дизайнер на лукса, цветовото пиршество и несвенливия сексапил. Джани Версаче завинаги остава дизайнерът на цветовете, пъстрите шарки и младежката разкрепостеност!", смята проф. Любомир Стойков.
Академията за мода организира на 18 юли вечер в памет на гениалния италиански дизайнер Джани Версаче във връзка с 20-годишнината от неговата трагична смърт. Великият творец ще бъде представен с мултимедийна презентация и лекция на проф. д.н. Любомир Стойков, който ще разкаже за срещата си със Санто Версаче, както и за своя телевизионен репортаж, правен през лятото на 1997 г. от мястото на трагичното събитие в Маями само дни след покушението. Авторски творби, вдъхновени от изкуството на Джани Версаче, ще покажат известни български дизайнери и студенти по мода на проф. Стойков от НХА. Своето присъствие вече са потвърдили Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт, бизнес дамата Йордана Димитрова - "Мисис България 2012", Мерлин Арно - носител на "Златна игла" на Академията за мода, както и редица други ВИП гости.

Навършиха се 20 години от убийството на великия италиански дизайнер

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ