Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   152   0 

Шулц иска общ бюджет на еврозоната

Еврозоната има нужда от общ бюджет, за да се увеличат инвестициите, а Германия трябва да бъде подготвена да направи повече в Европа, евентуално като увеличи финансовия си принос за блока. Това заяви лидерът и кандидат на германските социалдемократи за канцлер Мартин Шулц. При представянето на плана му за модерна Германия и по-добра Европа той посочи, че на тези, които пренебрегват солидарността по важни въпроси, трябва да им бъдат налагани финансови санкции.

ИД губи нефта в Сирия

"Ислямска държава" (ИД) губи и нефта в Сирия, съобщи Ройтерс. Агенцията отбеляза, че сирийската армия заедно с иранските милиции и с подкрепата на руската авиация е успяла да си възвърне контрола над ключови нефтени сондажи в провинция Рака. Междувременно поредният кръг преговори за Сирия, проведен в Женева под егидата на ООН, завърши без резултат.

Спасиха мигранти край Гърция

Крайбрежната охрана на Гърция и "Фронтекс" са спасили 110 мигранти без документи, след като тяхната лодка е бедствала край бреговете на Метони, в югозападната част на Пелопонес. От миналата година пътят към Италия, минаващ южно от Пелопонес, доби популярност сред трафикантите.

 

 

Свят

 • Евросъюзът ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно за военните
  24. Ноември 2017 231
  46
  0

  Европа ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно през следващите години, за да модернизира военните си сили за все по-дигитализирана война. Това сочи анализът на експерти от областта на отбраната.
  Докладът на Конференцията за сигурност в Мюнхен, за който са допринесли и от консултантската фирма "McKinsey" и базираната в Берлин...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"