Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   130   0 

Шулц иска общ бюджет на еврозоната

Еврозоната има нужда от общ бюджет, за да се увеличат инвестициите, а Германия трябва да бъде подготвена да направи повече в Европа, евентуално като увеличи финансовия си принос за блока. Това заяви лидерът и кандидат на германските социалдемократи за канцлер Мартин Шулц. При представянето на плана му за модерна Германия и по-добра Европа той посочи, че на тези, които пренебрегват солидарността по важни въпроси, трябва да им бъдат налагани финансови санкции.

ИД губи нефта в Сирия

"Ислямска държава" (ИД) губи и нефта в Сирия, съобщи Ройтерс. Агенцията отбеляза, че сирийската армия заедно с иранските милиции и с подкрепата на руската авиация е успяла да си възвърне контрола над ключови нефтени сондажи в провинция Рака. Междувременно поредният кръг преговори за Сирия, проведен в Женева под егидата на ООН, завърши без резултат.

Спасиха мигранти край Гърция

Крайбрежната охрана на Гърция и "Фронтекс" са спасили 110 мигранти без документи, след като тяхната лодка е бедствала край бреговете на Метони, в югозападната част на Пелопонес. От миналата година пътят към Италия, минаващ южно от Пелопонес, доби популярност сред трафикантите.

 

 

Свят

  • Държавата поиска контрола над полицията в Каталония, тя отказва
    25. Септември 2017 187
    118
    0

    Испанската държава поиска да поеме контрола върху полицейските служби на Каталония в пореден опит да осуети провеждането на референдум за независимост от Испания на най-богатата й провинция. В събота държавната прокуратура уведоми всички полицейски подразделения в областта, че са поставени временно под директния контрол на Министерството на вътрешните работи в Мадрид. Решението обаче веднага...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"