Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юли 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   101   0 

Шулц иска общ бюджет на еврозоната

Еврозоната има нужда от общ бюджет, за да се увеличат инвестициите, а Германия трябва да бъде подготвена да направи повече в Европа, евентуално като увеличи финансовия си принос за блока. Това заяви лидерът и кандидат на германските социалдемократи за канцлер Мартин Шулц. При представянето на плана му за модерна Германия и по-добра Европа той посочи, че на тези, които пренебрегват солидарността по важни въпроси, трябва да им бъдат налагани финансови санкции.

ИД губи нефта в Сирия

"Ислямска държава" (ИД) губи и нефта в Сирия, съобщи Ройтерс. Агенцията отбеляза, че сирийската армия заедно с иранските милиции и с подкрепата на руската авиация е успяла да си възвърне контрола над ключови нефтени сондажи в провинция Рака. Междувременно поредният кръг преговори за Сирия, проведен в Женева под егидата на ООН, завърши без резултат.

Спасиха мигранти край Гърция

Крайбрежната охрана на Гърция и "Фронтекс" са спасили 110 мигранти без документи, след като тяхната лодка е бедствала край бреговете на Метони, в югозападната част на Пелопонес. От миналата година пътят към Италия, минаващ южно от Пелопонес, доби популярност сред трафикантите.

 

 

Свят

  • 28. Юли 2017 146
    87
    0

    Депутатите от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) прекараха нощта срещу четвъртък в пленарната зала на турския Меджлис в знак на протест, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ. Скандалът избухна по време на обсъждане на чл. 14 от Правилника за дейността на Меджлиса, когато заседанието изненадващо бе прекратено.
    ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"