Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юли 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Тръмп харчи милиони за адвокати

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   130   0Президентът на САЩ Доналд Тръмп и екипът му са похарчили за три месеца почти 700 хил. долара за "юридически консултации", съобщи "Политико". 50 хиляди са отишли само за адвокат за сина на президента - Доналд Тръмп-младши.
Отбелязва се, че общо от началото на предизборната си кампания до днес Тръмп е дал за адвокатски услуги повече от 4,5 милиона долара.
Междувременно "Ню Йорк таймс" съобщи, че президентът е наел още един адвокат за юридическия си екип, който защитава интересите му във връзка с разследването на контактите му с Русия. Тай Кобб, авторитетен адвокат и бивш прокурор, е възприеман като ветеран в американското правосъдие. Той стана част от юридическия екип на Тръмп, след като на фона на разрастващото се разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори в близките кръгове на президента се появиха опасения, че личният адвокат на Тръмп, Марк Касовиц, няма да се справи сам със ситуацията.

 

 

Свят

  • 28. Юли 2017 146
    88
    0

    Депутатите от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) прекараха нощта срещу четвъртък в пленарната зала на турския Меджлис в знак на протест, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ. Скандалът избухна по време на обсъждане на чл. 14 от Правилника за дейността на Меджлиса, когато заседанието изненадващо бе прекратено.
    ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"