Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юли 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

България

В Ъглен и Ново Лески не искат кариери

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   57   0Жителите на луковитското село Ъглен гласуваха на местен референдум в края на миналата седмица категорично против разкриването на каменна кариера в района. При 66% активност, или 447 гласували жители, няма нито една действителна бюлетина "за". Допитването се проведе по решение на Общинския съвет в Луковит, а решението за него бе взето след внесена жалба от инициативния комитет в Ъглен.
Жители на гоцеделчевското село Ново Лески пък блокираха вчера пътя към Гърция заради разкриването на мраморна кариера в близост до къщите им. Те твърдят, че тя ще замърси въздуха, природата и се намира твърде близо и до минерален избор. Организаторите на протеста заявиха, че решението е взето в последните дни на кабинета Орешарски и потвърдено в петък от сегашния кабинет. Те са го обжалвали неуспешно пред ВАС, но въпреки това смятат, че не всички документи на инвеститора са изрядни.

 

 

България

  • Иван Грънчров призова управляващите да се засрамят заради разделението на общините на "наши и ваши"
    28. Юли 2017 146
    113
    0

    С гневен статус в социалните мрежи кметът на Луковит Иван Грънчаров обяви, че се срамува от управляващите. На последните избори той спечели втори мандат начело на общината от ГЕРБ. "СРАМ! СРАМ! СРАМ! Срам ме е от ВАС, дами и господа управляващи! Поводът е вчерашното решение на Министерския съвет за разпределение на целеви средства в размер малко над 26 млн.лв. в помощ на общини. Уважаеми...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"