Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

В Ъглен и Ново Лески не искат кариери

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   78   0Жителите на луковитското село Ъглен гласуваха на местен референдум в края на миналата седмица категорично против разкриването на каменна кариера в района. При 66% активност, или 447 гласували жители, няма нито една действителна бюлетина "за". Допитването се проведе по решение на Общинския съвет в Луковит, а решението за него бе взето след внесена жалба от инициативния комитет в Ъглен.
Жители на гоцеделчевското село Ново Лески пък блокираха вчера пътя към Гърция заради разкриването на мраморна кариера в близост до къщите им. Те твърдят, че тя ще замърси въздуха, природата и се намира твърде близо и до минерален избор. Организаторите на протеста заявиха, че решението е взето в последните дни на кабинета Орешарски и потвърдено в петък от сегашния кабинет. Те са го обжалвали неуспешно пред ВАС, но въпреки това смятат, че не всички документи на инвеститора са изрядни.

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    536
    0

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"