Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

В Ъглен и Ново Лески не искат кариери

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   64   0Жителите на луковитското село Ъглен гласуваха на местен референдум в края на миналата седмица категорично против разкриването на каменна кариера в района. При 66% активност, или 447 гласували жители, няма нито една действителна бюлетина "за". Допитването се проведе по решение на Общинския съвет в Луковит, а решението за него бе взето след внесена жалба от инициативния комитет в Ъглен.
Жители на гоцеделчевското село Ново Лески пък блокираха вчера пътя към Гърция заради разкриването на мраморна кариера в близост до къщите им. Те твърдят, че тя ще замърси въздуха, природата и се намира твърде близо и до минерален избор. Организаторите на протеста заявиха, че решението е взето в последните дни на кабинета Орешарски и потвърдено в петък от сегашния кабинет. Те са го обжалвали неуспешно пред ВАС, но въпреки това смятат, че не всички документи на инвеститора са изрядни.

 

 

България

 • Най-много свещеници липсват във Видинско и Врачанско
  25. Септември 2017 187
  102
  0

  Свещениците бягат зад граница заради ниски заплати. За това алармира отец Никола Ризов, председател на Синдиката на свещено и църковно служителите към КТ "Подкрепа". Млад свещеник в България започва работа на минимална заплата и през годините тя се увеличава единствено с добавката за клас прослужено време.
  Именно ниското заплащане е сред причините за намаляващите кандидати за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"