Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Жителите на две населени места излязоха на протести

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   63   0Жители на община Септември отново излязоха вчера на протест срещу действията на кмета Марин Рачев. Те откриха символично недовършената детска площадка в квартал "Гарата" на село Варвара и ще питат кмета къде са парите, предвидени за нея. Недоволните припомнят, че на 11 януари т.г. Рачев сключил договор за построяване на детски площадки в общината на стойност над 250 хил. лв., в който има клауза за 100% авансово плащане. Изпълнителят е избран и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни.
Членовете на Инициативния комитет "Да спасим Община Септември" настояват да получат пълна информация за изпълнението на договора, който се финансира изцяло с публични средства, и кои детски площадки на територията на общината са построени или предвидени за построяване.
 

 

 

България

 • Най-много свещеници липсват във Видинско и Врачанско
  25. Септември 2017 187
  102
  0

  Свещениците бягат зад граница заради ниски заплати. За това алармира отец Никола Ризов, председател на Синдиката на свещено и църковно служителите към КТ "Подкрепа". Млад свещеник в България започва работа на минимална заплата и през годините тя се увеличава единствено с добавката за клас прослужено време.
  Именно ниското заплащане е сред причините за намаляващите кандидати за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"