Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Ще дават болнични директори на прокурор

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   143   0Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат дадени на прокурор, обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Той даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал "Горна баня", който поискал от МЗ 70 хил. лв. за спешни ремонти, но проверка на МЗ показала, че той вече е получил оферти за ремонтните работи и те са на стойност 20 хил. лв. Директорът е уволнен.
В момента се подготвят документите за 164 хил. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове, заяви Ненков. По думите на Ненков те ще бъдат подадени в края на тази или началото на идната година.
Припомняме, че в края на миналата седмица здравният министър Николай Петров посети МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, за да съобщи лично на персонала постигнатото от МЗ за оздравяване на болницата. На медиците ще бъдат изплатени оставащата част за февруари и целите възнаграждения за март и април. Постигната е договореност да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болницата, договорено е и дарение на лекарства. Лечебното заведение в областния град ще може и да изтегли и банков кредит с договорени преференциални лихви. На болницата в Ловеч ще бъде предоставен заем от софийската болница УМБАЛ "Св. Иван Рилски".
"Прокуристът в болницата ще прегледа и разходите на клиниките, за да е ясно кои как работят. За първи път срещам случай с губеща офталмология. При вас тя е на загуба с 30 хил. лв.", обясни министър Петров.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"