Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Култура

Владимир Зарев получи националната награда "Елин Пелин"

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   255   0Националната литературна награда "Елин Пелин" за 2017 г. на община Горна Малина и Съюза на българските писатели бе връчена на Владимир Зарев. Писателят е предложен от Издателска къща "Хермес" в Пловдив.
Президентът Румен Радев участва в честванията на 140 години от рождението на Елин Пелин в град Елин Пелин и в с. Байлово. В творчеството на Елин Пелин и до днес светят багрите на българското съзнание. Макар и несбъднал детската си мечта да стане художник, през целия си живот певецът на българското село рисува майсторски картини чрез буквите и думите на нашия език, които като огледало отразяват и греховете, и надеждите на нашето всекидневие, заяви Румен Радев.

Владимир Зарев е роден на 5 октомври 1947 г. в София. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". От 1973 г. работи в сп. "Съвременник", на което в момента е главен редактор. Автор е на 18 книги. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Германия. Националната литературна награда "Елин Пелин" му се присъжда за цялостно творчество през последните 10 години и за принос в българската литература за книгите "Светове", "Лето 1850", "Разруха", "Орлов мост".

 

 

Култура

  • Билетите, купени днес, утре и в неделя за представления през ноември, декември и януари, са по 7 лв.
    24. Ноември 2017 231
    41
    0

    След "Черна комедия" от Питър Шафър, чиято премиера бе на 22 и 23 ноември, в Театър "Българска армия" предстои "Черният петък" (24 ноември), "Сивата събота" (25 ноември) и "Обикновената неделя" (26 ноември). Само в тези дни касата на театъра ще продава билети за всички представления, продукция на ТБА...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"