29 Март 2024петък00:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нашенски Януси

/ брой: 138

автор:Светла Василева

visibility 1464

"Разкажете ми нещо за интеграцията, за толерантността, за "либерализма", за "хуманизма". За БХК и цялата соросоидна циганозащитна банда. А аз ще ви разкажа как се използва въже." Ей такива неща написа във фейсбук профила си евродепутатът Ангел Джамбазки по повод смъртта на Алекс от Бяла. Красноречиво, цветисто и агресивно. На езика на улицата. Като за фейсбук, където всеки си пише каквото и както му хрумне. Безпоследствено.
Часове след публикацията, запитан вчера в пряк ефир: "Въжето за какво ви е? Ще бесите ли някого?", нещата стават различни. Ама съвсем. Въжето било "символ, олицетворение, за да се обърне внимание...". Ти да видиш, как изведнъж агресивният уличен език се смени с премерен, балансиран, стерилен брюкселски сленг. Клишета. Замазване. Все едно не е същият човек, дето искаше да ни "отваря" как се използва въже.
Значи в социалната мреж: "орда нечовеци", "идва времето на съдията Линч", "един ден тълпата самобитни цигани с бради да срещнат някой "толерантен" властимащ, лигав, гнусен, либерален "правозащитник" и да му пръснат главата..." - а от ефира на телевизията слова за справедливост, за това, че "държавата има огромен цигански проблем" и че "престъпленията трябва да бъдат наказвани".
Неясно защо евродепутатът Джамбазки говори за държавата отстрани. Неговата партия управлява. Коалиционният му партньор Валери Симеонов, който довчера наричаше циганите "озверели човекоподобни", а жените с "инстинкт на улични кучки", днес оглавява... съвета за сътрудничество по етническите въпроси. Януси. Двулики, че и многолики. Ама не от древния Рим, а нашенски си, български. Днешни. В мрежата се пищолят и нагнетяват агресия, а пред камерите - дялани камъни. Където и да ги сложиш, особено в управлението, все "пасват".  
     
 
 


  

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ