Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

По пързалката

Ина Михайлова

18. Юли 2017 , брой: 138   1865   0Трагичният инцидент в Бяла, при който 18-годишно момче почина след удар с бутилка пред дискотека, за жалост се превърна в повод за нова пиар акция на МВР-ръководството. В присъщия за последните години стил "след дъжд качулка" главният секретар Младен Маринов разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично, независимо от часа. Непредубеденият читател, който следи раболепните на властта Му медии, ще помисли, че в 17 ч. полицейските управления удрят кепенците, не остава дежурен в тях, а падне ли мрак - хората се оказват сами срещу наглостта на престъпниците. Колко героично и решително се получи, а? Най-сетне се намери началник, който да разпореди във всеки час на денонощието гражданите да бъдат лично посрещани и обгрижвани в полицейските управления. Не натягайте гайката, че ще се скъса ръждясалата пружина.
Има населени места, в които служителите на реда или ги няма, когато са нужни, или и да са там, си затварят очите и запушват ушите, защото с голи ръце не се излиза срещу по-многоброен и по-модерно "въоръжен" противник. Заради безхаберието от горе до долу, безконечните реформи и автопилота, на който бе оставена системата в последните години, дотам я докарахме. Вместо да погледне сериозно на ситуацията обаче, властта се пуска по пързалката - във всяко село полицай, а от вчера - и денонощно.
В Бяла, както и в други места, проблемът е недокомплект, както обичат да казват полицейските началници. С прости думи - има чиновници, но няма полицаи. Защото няма пари - за заплати, за униформи, за извънреден труд, за патрулки и пр.
МВР всяка година получава най-много от бюджета. И всяка година пари има за чиновниците, които в 17 ч. затварят гишетата, но не стигат за онези, които в 22 ч. трябва да обикалят дискотеките. Всъщност главен комисар Маринов можеше да постъпи още по-мъжки: да разпореди чиновниците да дежурят на улицата. С един куршум можеше да отстреля няколко заека.

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  122
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"