Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

По пързалката

Ина Михайлова

18. Юли 2017 , брой: 138   2096   0Трагичният инцидент в Бяла, при който 18-годишно момче почина след удар с бутилка пред дискотека, за жалост се превърна в повод за нова пиар акция на МВР-ръководството. В присъщия за последните години стил "след дъжд качулка" главният секретар Младен Маринов разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично, независимо от часа. Непредубеденият читател, който следи раболепните на властта Му медии, ще помисли, че в 17 ч. полицейските управления удрят кепенците, не остава дежурен в тях, а падне ли мрак - хората се оказват сами срещу наглостта на престъпниците. Колко героично и решително се получи, а? Най-сетне се намери началник, който да разпореди във всеки час на денонощието гражданите да бъдат лично посрещани и обгрижвани в полицейските управления. Не натягайте гайката, че ще се скъса ръждясалата пружина.
Има населени места, в които служителите на реда или ги няма, когато са нужни, или и да са там, си затварят очите и запушват ушите, защото с голи ръце не се излиза срещу по-многоброен и по-модерно "въоръжен" противник. Заради безхаберието от горе до долу, безконечните реформи и автопилота, на който бе оставена системата в последните години, дотам я докарахме. Вместо да погледне сериозно на ситуацията обаче, властта се пуска по пързалката - във всяко село полицай, а от вчера - и денонощно.
В Бяла, както и в други места, проблемът е недокомплект, както обичат да казват полицейските началници. С прости думи - има чиновници, но няма полицаи. Защото няма пари - за заплати, за униформи, за извънреден труд, за патрулки и пр.
МВР всяка година получава най-много от бюджета. И всяка година пари има за чиновниците, които в 17 ч. затварят гишетата, но не стигат за онези, които в 22 ч. трябва да обикалят дискотеките. Всъщност главен комисар Маринов можеше да постъпи още по-мъжки: да разпореди чиновниците да дежурят на улицата. С един куршум можеше да отстреля няколко заека.

 

 

Коментари

  • 23. Ноември 2017 230
    197
    0

    След години непрестанно увеличаване на цените на водата у нас, които винаги са обосновани с уж повече инвестиции в подобрения и ремонти на остарялата мрежа, секторът си остава един от най-нереформираните. КЕВР си подписва плановете на дружествата, а те продължават да отчитат огромни загуби. Най-големите в ЕС. Средните са 60%, а в Добрич отчитат над 84%, само в няколко града са под 50%. Какъв е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"