28 Март 2024четвъртък21:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

По пързалката

/ брой: 138

автор:Ина Михайлова

visibility 107

Трагичният инцидент в Бяла, при който 18-годишно момче почина след удар с бутилка пред дискотека, за жалост се превърна в повод за нова пиар акция на МВР-ръководството. В присъщия за последните години стил "след дъжд качулка" главният секретар Младен Маринов разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично, независимо от часа. Непредубеденият читател, който следи раболепните на властта Му медии, ще помисли, че в 17 ч. полицейските управления удрят кепенците, не остава дежурен в тях, а падне ли мрак - хората се оказват сами срещу наглостта на престъпниците. Колко героично и решително се получи, а? Най-сетне се намери началник, който да разпореди във всеки час на денонощието гражданите да бъдат лично посрещани и обгрижвани в полицейските управления. Не натягайте гайката, че ще се скъса ръждясалата пружина.
Има населени места, в които служителите на реда или ги няма, когато са нужни, или и да са там, си затварят очите и запушват ушите, защото с голи ръце не се излиза срещу по-многоброен и по-модерно "въоръжен" противник. Заради безхаберието от горе до долу, безконечните реформи и автопилота, на който бе оставена системата в последните години, дотам я докарахме. Вместо да погледне сериозно на ситуацията обаче, властта се пуска по пързалката - във всяко село полицай, а от вчера - и денонощно.
В Бяла, както и в други места, проблемът е недокомплект, както обичат да казват полицейските началници. С прости думи - има чиновници, но няма полицаи. Защото няма пари - за заплати, за униформи, за извънреден труд, за патрулки и пр.
МВР всяка година получава най-много от бюджета. И всяка година пари има за чиновниците, които в 17 ч. затварят гишетата, но не стигат за онези, които в 22 ч. трябва да обикалят дискотеките. Всъщност главен комисар Маринов можеше да постъпи още по-мъжки: да разпореди чиновниците да дежурят на улицата. С един куршум можеше да отстреля няколко заека.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ